Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διεθνής Συνασπισμός: Παραμένουμε συνεργαζόμενοι με τις SDF ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Διεθνής Συνασπισμός: Παραμένουμε συνεργαζόμενοι με τις SDF ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι προσπάθειες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) να καταστρέψει το ηθικό των ανθρώπων στη βορειοανατολική Συρία κατά τη διάρκεια της βίαιης κατοχής της απέτυχαν, ανάρτησε την Τετάρτη ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook.

«Ο συνασπισμός παραμένει συνεργαζόμενος με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για να εξασφαλίσει τη διαρκή ήττα του ISIS και να βοηθήσει να παραμείνει η Β/Α Συρία ασφαλής», ανέφερε η ανάρτηση.

Η ανάρτηση είχε τίτλο «Ελπίδα για καλύτερο μέλλον».

Νωρίτερα, ο Διεθνής Συνασπισμός δήλωσε ότι δεσμεύτηκε στη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας που ξεκίνησε το 2014 με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με κοινό στόχο που ήταν η ήττα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Ο Διεθνής Συνασπισμός περιέγραψε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ως εύθραυστο και κατακερματισμένο, προσθέτοντας ότι «οι διασπάσεις και οι εσωτερικές συγκρούσεις για την εξουσία αντικατοπτρίζουν το χαρακτηριστικό του ISIS που είναι γεμάτο προδοσία, δίψα για εξουσία και έλλειψη ελέους».

Σχετικά άρθρα