Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίσημη ανακοίνωση: Βυθίστηκε η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου «Moskva»

Επίσημη ανακοίνωση: Βυθίστηκε η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου «Moskva»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εύξεινος Πόντος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μαύρη Θάλασσα, Ουκρανία, Ρωσία, Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, Ρωσικός Στόλος, Σεβαστούπολη, Τζον Κίρμπι,

Το καταδρομικό πλοίο «Moskva» βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησής του, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Κατά τη ρυμούλκηση του καταδρομικού Moskva στο λιμάνι προορισμού, το πλοίο έχασε τη σταθερότητά του λόγω βλάβης στο κύτος που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς από την έκρηξη πυρομαχικών.

»Σε συνθήκες φουρτουνιασμένης θάλασσας, το πλοίο βυθίστηκε», αναφέρεται στο μήνυμα του υπουργείου, όπως μετέδωσε κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Το 186 μέτρων πλοίο, με πλήρωμα 150 ναύτες, ήταν η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Αρχικά αποτελούσε μέλος του σοβιετικού ναυτικού με το όνομα «Slava» και μετονομάστηκε σε «Moskva» το 1995 αφού ανακαινίστηκε και εκσυγχρονίστηκε.

Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά πολεμικά πλοία που διαθέτει η Ρωσία.

Από την πλευρά του το Κίεβο υποστηρίζει ότι έπληξε το ρωσικό καταδρομικό με πυραύλους Neptune, γεγονός που διαψεύδει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέροντας σε ανακοίνωσή του πως ανατινάχθηκαν πυρομαχικά στο κατάστρωμα του καταδρομικού έπειτα από φωτιά -της οποίας τα αίτια διερευνώνται.

Από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών δεν δύναται να επιβεβαιωθεί στην παρούσα φάση ο ουκρανικός ισχυρισμός περί επίθεσης στο πλοίο.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Τζον Κιρμπι, επισήμανε μιλώντας στο CNNi πως υπήρξε τουλάχιστον μία έκρηξη, όμως οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν επί του παρόντος επαρκείς πληροφοριες για να εκτιμήσουν εάν όντως η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας χτυπήθηκε από ουκρανικό πύραυλο.

«Δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι τι συνέβη. Εκτιμούμε ότι όντως υπήρξε τουλάχιστον μία έκρηξη, αρκετά ισχυρή, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο πλοίο» ανέφερε ο Τζον Κίρμπι.

Σχετικά άρθρα