Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία κόμβος διανομής κοκαΐνης – Εμπλέκονται και Τούρκοι πολιτικοί

Η Τουρκία κόμβος διανομής κοκαΐνης – Εμπλέκονται και Τούρκοι πολιτικοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμπόριο Ναρκωτικών, Κοκαΐνη, Μάλτα, Ναρκωτικά, Σεντάτ Πεκέρ, Τουρκία,

Eφημερίδα της Μάλτας έγραψε ότι 800 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν στη Μάλτα την περασμένη εβδομάδα σε κοντέινερ με προορισμό την Τουρκία υποδηλώνουν ότι η χώρα έχει γίνει κέντρο διανομής κοκαΐνης από την Κολομβία στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Από την επιχείρηση της Αστυνομίας της Μάλτας συνεχίζονται οι απόηχοι της αξίας της κοκαΐνης σε 108 εκατομμύρια ευρώ, που βρέθηκαν σε κοντέινερ καθ’ οδόν προς την Τουρκία.

Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Malta Today από τον Μάθιου Βέλα (Matthew Vella), αναφέρεται ότι η Τουρκία ήταν εδώ και καιρό ο κύριος δρόμος λαθρεμπορίου ηρωίνης από το Αφγανιστάν προς την Ευρώπη.

Τα 800 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν σε κοντέινερ με προορισμό την Τουρκία θα διανέμονταν μάλλον προς την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Το «πράμα» βρέθηκε σε κουτιά μπανάνας σε ένα ψυγείο μήκους 40 μέτρων που πήγαινε στη Μερσίνα.

Κατηγορούνται Τούρκοι πολιτικοί!

800 πακέτα κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε κουτιά φρούτων, γράφει η Times of Malta.

Η διαδρομή της κοκαΐνης Κολομβία-Τουρκία έγινε γνωστή κυρίως από καταγγελίες καταδικασμένων ηγετών της τουρκικής μαφίας που ζουν εξόριστοι στο Ντουμπάι, οι οποίοι κατηγορούν πρώην Τούρκους υπουργούς για συμμετοχή σε διακίνηση ναρκωτικών.

Εμπλέκεται η εταιρεία του γιου του Μπινάλι Γιλντιρίμ στη Μάλτα;

Ωστόσο, πολλές από αυτές τις υψηλού προφίλ έρευνες ξεκίνησαν μήνες αφότου αναρτήθηκαν στο YouTube βίντεο του αυτοεξόριστου αρχηγού της μαφίας Σεντάτ Πεκέρ, οι καταγγελίες του οποίου συγκλόνισαν την Τουρκία τον Μάιο του 2021.

Ο Πεκέρ ισχυρίστηκε ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συμμετείχαν στο λαθρεμπόριο κοκαΐνης μεταξύ Κολομβίας, Βενεζουέλας και Τουρκίας.

Ένας από τους υπόπτους που κατηγορεί ο Πεκέρ είναι ο πρώην πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ, ο οποίος φέρεται να έχει διασυνδέσεις με τη Μάλτα.

Ο Πεκέρ ισχυρίστηκε ότι ο γιος του Γιλντιρίμ, Ερκάμ, πήγε στη Βενεζουέλα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021 για να οργανώσει και να αναδιατάξει τη διαδρομή της κοκαΐνης από την Κολομβία, η οποία είχε πρόβλημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας ισχυρίστηκε ότι ο γιος του πήγε στο Καράκας για να παραδώσει κιτ και μάσκες για την COVID-19.

Αλλά αυτός ο ισχυρισμός έχει διαψευστεί τόσο από τα τουρκικά τελωνειακά αρχεία όσο και από δηλώσεις πολιτών που διαμένουν στη Βενεζουέλα.

Το υπουργείο Άμυνας της Κολομβίας επιβεβαίωσε ότι το η κοκαΐνη είχε προορισμό την Τουρκία

Τον Ιούνιο του 2020, το επίκεντρο της προσοχής στράφηκε στην Τουρκία όταν η κολομβιανή Αστυνομία δίωξης ναρκωτικών κατάσχεσε περίπου πέντε τόνους κοκαΐνης αξίας 265 εκατομμυρίων δολαρίων σε δύο κοντέινερ που θα ταξίδευαν από το λιμάνι της Μπουεναβεντούρα στην Τουρκία δια θαλάσσης.

Το υπουργείο Άμυνας της Κολομβίας ανακοίνωσε επίσημα ότι η κατασχεθείσα κοκαΐνη θα πήγαινε στην Τουρκία.

Πέντε τόνοι κοκαΐνης θεωρούνταν απίστευτα μεγάλη ποσότητα για την Τουρκία ως χώρα προορισμού και διέλευσης.

Σχετικά άρθρα