Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκκληση στους Εβραίους της Γαλλίας να στηρίξουν τον Μακρόν

Έκκληση στους Εβραίους της Γαλλίας να στηρίξουν τον Μακρόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εβραίοι, Εκλογές, Εμανουέλ Μακρόν, Ιουδαϊσμός, Μαρίν Λεπέν,

Τα πιο εξέχοντα εβραϊκά ιδρύματα στη Γαλλία ζήτησαν να ψηφισθεί ο σημερινός Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στον οποίο θα αντιμετωπίσει την ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν, στις 24 Απριλίου, στο όνομα της υπεράσπισης των «ρεπουμπλικανικών αξιών», όπως αναφέρει αραβικό δημοσίευμα.

Ο Μακρόν ήταν στην κορυφή των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, την Κυριακή, με 27,85% των ψήφων, ενώ ακολούθησε η Λεπέν, η οποία κέρδισε το 23,15% εκατό των ψήφων.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Εβραϊκής Συνέλευσης Ελίε και ο αρχιραβίνος της Γαλλίας Τσαΐμ Κόρσια κάλεσαν τους Εβραίους να υπερβούν τις πολιτικές διαιρέσεις και να ψηφίσουν τον Εμανουέλ Μακρόν «προκειμένου να διασφαλιστεί η διατήρηση των βασικών αρχών της Δημοκρατίας ως ανθρώπινων αξιών που υποστηρίζονται από τον Ιουδαϊσμό», προειδοποιώντας για «νέο κίνδυνο για τη συνοχή του γαλλικού λαού».

Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Ιδρυμάτων στη Γαλλία (CRIF) ζήτησε «να μπλοκάρει ο δρόμος για τη Μαρίν Λεπέν και να ψηφίσουν μαζικά τον Εμανουέλ Μακρόν».

Το Συμβούλιο πρόσθεσε ότι «διακυβεύονται οι ατομικές μας ελευθερίες, η κοινωνική μας πολυμορφία, οι παραδόσεις μας και η σταθερότητα της χώρας μας».

Τα εβραϊκά ιδρύματα αντιτίθενται στην επιθυμία της Μαρίν Λεπέν να απαγορεύσει τη σφαγή ζώων με τη μέθοδο σφαγής από τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους (με μαχαίρι).

Το συμβούλιο έκρινε ότι «για τους Εβραίους πολίτες, όπως και για τους μουσουλμάνους πολίτες, αυτό αποτελεί σοβαρή παραβίαση της δυνατότητας να ασκούν ελεύθερα τις θρησκευτικές τους τελετές, που είναι ένας από τους πυλώνες του συντάγματός μας».

Η Λεπέν σκοπεύει επίσης να απαγορεύσει τη χρήση μαντίλας σε δημόσιους χώρους και να τιμωρήσει τις παραβιάσεις με «πρόστιμο». Από την άλλη, δεν σκοπεύει να απαγορεύσει τη χρήση του εβραϊκού καπό.

Σχετικά άρθρα