Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προηγμένοι χάκερ έχουν την ικανότητα «να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση» σε πολλαπλά συστήματα βιομηχανικού ελέγχου

Προηγμένοι χάκερ έχουν την ικανότητα «να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση» σε πολλαπλά συστήματα βιομηχανικού ελέγχου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Χάκερς,

Προηγμένοι χάκερ έχουν επιδείξει την ικανότητα στο «να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση συστήματος» σε πολλαπλά συστήματα βιομηχανικού ελέγχου, ανέφερε η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε προειδοποίηση που εξέδωσε την Τετάρτη.

Η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομής των ΗΠΑ ανακοίνωσε σε κοινή δήλωση με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες ότι οι επηρεαζόμενες συσκευές κατασκευάστηκαν από τη Schneider Electric SCHN.PA και την OMRON Corp 6645.T.

Τα συστήματα βιομηχανικού ελέγχου αναφέρονται στους υπολογιστές που λειτουργούν μηχανήματα, σωλήνες και άλλο εξειδικευμένο εξοπλισμό σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας, διυλιστήρια, εργοστάσια παραγωγής και άλλα.

Στέλεχος της Dragos, της εταιρείας κυβερνοασφάλειας που βοήθησε στην αποκάλυψη του εργαλείου κυβερνο-δολιοφθοράς που χρησιμοποιούσαν οι χάκερ, είπε ότι το εργαλείο ήταν «πολύ ικανό» και πιθανότατα βρισκόταν στα σκαριά εδώ και αρκετά χρόνια.

«Είναι τόσο επικίνδυνο όσο το κάνουν οι άνθρωποι», είπε ο Ρόμπερτ Λι, ο εκτελεστικός διευθυντής της Dragos σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Σχετικά άρθρα