Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανός Στρατηγός: Δεν είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε το Ισλαμικό κράτος

Αμερικανός Στρατηγός: Δεν είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε το Ισλαμικό κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Εφημερίδα Wall Street Journal, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Πεντάγωνο,

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επικεφαλής στρατηγός των Αμερικανικών Ενόπλων δυνάμεων για το ενδεχόμενο η αμερικανική πολεμική μηχανή να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε παγκόσμιες τρομοκρατικές απειλές!

Ο στρατηγός Ray Odierno, όπως γράφει η Wall Street Journal, ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση να επανεξετάσει το ενδεχόμενο να περικόψει το μέγεθος της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης για οικονομικούς λόγους.

Η αμερικανική κυβέρνηση συμφώνησε με τον στρατό να περικόψει τον αριθμό των ανδρών στις ένοπλες δυνάμεις στους 490 χιλιάδες λόγω του ασφυκτικά αυστηρού προϋπολογισμού. Πολλοί στο Πεντάγωνο μιλούν και για περαιτέρω συρρίκνωση της τάξης των 420 χιλιάδων ανδρών.

Ο εν ενεργεία στρατηγός θεωρεί ότι ακόμα και ο αριθμός των 490 χιλιάδων μπορεί να είναι εξαιρετικά μικρός για να αντιμετωπίσει την αυξητική δύναμη του Ισλαμικού κράτους

«Ο κόσμος αλλάζει μπροστά στα μάτια στα μάτια μας.Είδαμε τη Ρωσική οργή στην Ευρώπη, είδαμε τους ISIS και παρατηρούμε ότι αυξάνεται η αστάθεια σε πολλές περιοχές του πλανήτη.Αν πέσει η δύναμη μας κάτω από τους 490 χιλιάδες άνδρες δε θα μπορούμε να έχουμε σωστό έλεγχο της κατάστασης»

Ο στρατηγός Οντιέρνο θα αποστρατευθεί στις αρχές του 2015. Όπως έχει τονίσει,σύμφωνα με το σχέδιο, ορισμένα στρατιωτικά τμήματα δε θα πληρούν τα κριτήρια ετοιμότητας σε μάχη ούτε το 2016 ούτε τ0 2017

«Ορκίζομαι ότι δε θα στείλω στη μάχη στρατιώτες που δεν είναι σωστά προετοιμασμένοι ή εφοδιασμένοι. Προφανώς θα τη γλιτώσω γιατί θα ζήσω… μέχρι τις αρχές του άλλου χρόνου. Όμως ανησυχώ για τον επόμενο στρατηγό» είπε με νόημα.

Σχετικά άρθρα