Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η EgyptAir επαναλαμβάνει τις πτήσεις προς Ρωσία

Η EgyptAir επαναλαμβάνει τις πτήσεις προς Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για EgyptAir, Αίγυπτος, Ρωσία, Τουρισμός,

Η EgyptAir θα επαναλάβει τις καθημερινές απευθείας πτήσεις της προς τη Ρωσία από το Σάββατο, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ένωση Association of Tours Operators Russia (ATOR).

Σύμφωνα με τη δήλωση της ATOR, το σύστημα κρατήσεων της EgyptAir ανέφερε ότι οι πτήσεις θα αναχωρήσουν από το Κάιρο στις 9.30 π.μ. τοπική ώρα και θα φτάσουν στο αεροδρόμιο Ντομοντεντόβο της Μόσχας στις 15.55.

Η πτήση διάρκειας 5 ωρών και 25 λεπτών θα πραγματοποιηθεί με ένα Boeing 737-800.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι μια πτήση από τη Μόσχα στο Κάιρο θα κοστίζει 447 αμερικανικά δολάρια.

Η ATOR είπε ότι ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου ανέστειλε τις πτήσεις του προς τη Ρωσία στις αρχές Μαρτίου λόγω «προβλημάτων με την ασφάλιση», αλλά αυτά τα προβλήματα έχουν επιλυθεί καθώς το αιγυπτιακό υπουργείο Οικονομικών ενήργησε ως εγγυητής για την ασφάλιση των αεροσκαφών της EgyptAir.

Την περασμένη εβδομάδα, το κοινοβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε νόμο που επιτρέπει στον υπουργό Οικονομικών να παρέχει στην EgyptAir ασφαλιστική εγγύηση που καλύπτει κινδύνους, όπως πολέμους ή αεροπειρατεία, που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι πτήσεις προς τη Ρωσία.

Η EgyptAir δεν έχει εκδώσει ακόμη ανακοίνωση για την επανέναρξη των πτήσεων.

Όταν το Ahram Online έκανε διασταύρωση, το τρέχον πρόγραμμα για τις πτήσεις του Σαββάτου προς τη Μόσχα εμφανίζει «σφάλμα».

Το Ria Novosti μετέδωσε ότι η ρωσική αεροπορική εταιρεία «Russia», η οποία είναι θυγατρική της Aeroflot, θα ξεκινήσει τον Απρίλιο πτήσεις από το Σότσι προς 17 ξένους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Καΐρου.

Το Ria Novosti πρόσθεσε ότι η αεροπορική εταιρεία θα πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις προς το Κάιρο με αεροσκάφη Superjet εγχώριας παραγωγής.

Λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, δύο ρωσικές αεροπορικές εταιρείες –η Aeroflot και η Ural Airlines– ανέστειλαν πρόσφατα προσωρινά τις πτήσεις από και προς την Αίγυπτο και σε πολλές άλλες χώρες λόγω «των συνθηκών που εμποδίζουν την εκτέλεση των πτήσεων».

Τη Δευτέρα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς του κορωνοϊού στις 9 Απριλίου σε πτήσεις προς 25 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου.

Την 1η Απριλίου, ο Πρέσβης της Αιγύπτου στη Μόσχα, Ναζίχ Ελ Νατζάρι, συναντήθηκε με την Επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού, Ζαρίνα Ντοκγκούζοβα, όπου συζήτησαν τρόπους για την κανονική επανέναρξη των πτήσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ρωσίας παρά τις κυρώσεις.

Σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία στο Κάιρο, ο Ελ Νατζάρι και η Ντοκγκούζοβα συζήτησαν τη δυνατότητα χρήσης του ρωσικού συστήματος πληρωμών Mir στην Αίγυπτο για να καταστεί δυνατή η ηλεκτρονική πληρωμή μεταξύ των δύο χωρών.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι είπαν επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες ότι οι αποφάσεις για αναστολή των πτήσεων προς την Αίγυπτο από τη Ρωσία και την Ουκρανία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία ήταν «μεγάλο χτύπημα» στον αιγυπτιακό τουριστικό τομέα, καθώς και οι δύο χώρες είναι οι κύριοι εξαγωγείς τουριστών στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Αίγυπτο Γκεόργκι Μπορισένκο, περίπου 125.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Αίγυπτο κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του 2022 και ότι 700.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Αίγυπτο το 2021.

Σχετικά άρθρα