Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεργκέι Ριάμπκοφ: Θα βομβαρδίσουμε οχήματα του ΝΑΤΟ που θα μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία

Σεργκέι Ριάμπκοφ: Θα βομβαρδίσουμε οχήματα του ΝΑΤΟ που θα μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Όλαφ Σολτς, Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Ριαμπκόφ,

Η Ρωσία διά στόματος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών διαμηνύει ότι οι προσπάθειες της Δύσης να προκαλέσουν ζημιά στον στρατό της χώρας θα «αντιμετωπιστούν με σκληρότητα».

Η Ρωσία θα θεωρεί τα οχήματα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που μεταφέρουν όπλα σε ουκρανικό έδαφος ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οποιεσδήποτε προσπάθειες της Δύσης να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στον στρατό της Ρωσίας ή στους αυτονομιστές συμμάχους της στην Ουκρανία θα «αντιμετωπιστούν με σκληρότητα» πρόσθεσε.

Νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι

«Προειδοποιούμε ότι οι μεταφορές όπλων από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε όλη την ουκρανική επικράτεια θα θεωρηθούν από εμάς ως νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι» ανέφερε ο Ριάμπκοφ.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε την Τετάρτη ότι η Γερμανία θα στείλει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, ενώ ανάλογη απόφαση έχει ήδη λάβει η Βρετανία.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι φωνές στη Δύση που ζητούν από τις χώρες του ΝΑΤΟ να βοηθήσουν περισσότερο στον εξοπλισμό του Κιέβου πριν ξεκινήσει η μεγάλη σύγκρουση στο Ντονέτσκ.

Σχετικά άρθρα