Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Πεντάγωνο δεν επιβεβαιώνει μετακίνηση ρωσικού στρατού στα σύνορα με Φινλανδία

Το Πεντάγωνο δεν επιβεβαιώνει μετακίνηση ρωσικού στρατού στα σύνορα με Φινλανδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Πεντάγωνο, Ρωσία, Τζον Κέρμπι, Φινλανδία,

Το Πεντάγωνο δεν έχει δει κάτι που να επιβεβαιώνει αναφορές που κυκλοφορούν στα social media και κάνουν λόγο για μετακίνηση ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού στα σύνορα με την Φινλανδία.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο επικεφαλής Τύπου Τζον Κέρμπι.

Oι σχετικές πληροφορίες ξεκίνησαν όταν ένα βίντεο χωρίς επαληθευμένη αυθεντικότητα κοινοποιήθηκε στο Διαδίκτυο τη Δευτέρα, δείχνοντας τουλάχιστον δύο ρωσικά στρατιωτικά οχήματα να κινούνται προς τα σύνορα με τη Φινλανδία.

Στο κλιπ, που κοινοποιήθηκε στο Twitter από τον χρήστη OSINTdefender, τα οχήματα φαίνεται να είναι K-300P Bastion-P, τα οποία είναι πυραυλικά συστήματα παράκτιας άμυνας.

Προς το τέλος του βίντεο 43 δευτερολέπτων, το άτομο που κρατά την κάμερα εστιάζει σε μια πινακίδα του δρόμου που δίνει οδηγίες προς το Ελσίνκι, την πρωτεύουσα της Φινλανδίας.

Από τότε που ανέβηκε, το κλιπ προβλήθηκε περίπου 465.600 φορές και οι σχολιαστές ισχυρίστηκαν ότι θα μπορούσε να είχε κοινοποιηθεί ως μέρος μιας προσπάθειας ρωσικής προπαγάνδας.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες αφότου η Ρωσία προειδοποίησε τον δυτικό γείτονά της να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλούνται οι Times του Λονδίνου, η Φινλανδία θα επιδιώξει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ήδη από αυτό το καλοκαίρι.

Σχετικά άρθρα