Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόκληση Νούλαντ: Χρονοβάρος, δαπανηρός και μη βιώσιμος, είπε, ο EastMed

Πρόκληση Νούλαντ: Χρονοβάρος, δαπανηρός και μη βιώσιμος, είπε, ο EastMed
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βικτόρια Νούλαντ, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Κύπρος, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Υποθαλάσσιος Αγωγός EastMed,

Η Βικτώρια Νούλαντ, γνωστή φιλότουρκη και υπονομεύτρια της Ελλάδας (αλήθεια, ο Μενέντεζ πώς την ανέχεται; Το ελληνοεβραϊκό λόμπι; Όλα καλά παιδιά στην Ουάσιγκτον;) προχώρησε σε μεγάλη πρόκληση από την Κύπρο.

Χρονοβόρο, δαπανηρό και οικονομικά μη βιώσιμο έργο, χαρακτήρισε την κατασκευή του αγωγού EastMed η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Βικτώρια Νούλαντ.

Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία, η κ. Νούλαντ ανέφερε πως αυτή τη στιγμή διανύουμε μια μεταβατική περίοδο, έως ότου οδηγηθούμε στις εναλλακτικές πηγές και στην πράσινη ανάπτυξη.

Σημείωσε πως «αυτή η μεταβατική περίοδος δεν μπορεί να διαρκέσει δέκα χρόνια, όσος είναι ο χρόνος ο οποίος απαιτείται για την κατασκευή του αγωγού EastMed».

«H ιδέα εκεί είναι να δημιουργηθεί ένας πολύ μακρύς αγωγός σε πολύ βαθιά νερά σε διάστημα περίπου 10 ετών και πιστεύουμε ότι αυτό είναι πολύ ακριβό, μη οικονομικά βιώσιμο και θα διαρκέσει πάρα πολύ», εξήγησε η κ. Νούλαντ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια, αλλά τασσόμενη υπέρ έργων, τα οποία να μπορούν να διεκπεραιωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και μικρότερες χρονικές περιόδους. 

Συμπλήρωσε πως η ιδέα είναι να επωφεληθούν όλοι, γιατί υπάρχει ανάγκη για εναλλακτικές πηγές ενέργειας παντού.

Ανέφερε, ακόμη, ότι αναπτύσσονται ιδέες και πιθανές επιλογές, οι οποίες είναι προς όφελος όλων, σημειώνοντας πως οι χώρες της περιοχής έχουν αντιληφθεί ότι η εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο αποτελεί μια κακή επιλογή.

Προφανώς η κα. Νούλαντ κάνει πως δεν άκουσε ποτέ τις δηλώσεις του αφεντικού της CHEVRON υπέρ του EastMed. Εκτός εάν νομίζει ότι είναι πάνω από τη CHEVRON.

Η κα. Νούλαντ είναι γνωστή από παλιά για τις φιλοτουρκικές ατζέντες της. Μόνο που της διαφεύγει κάτι. Τώρα δεν είναι όπως παλιά.

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ είναι η ισχυρή συμμαχία. Αν η κα. Νούλαντ νομίζει ότι μπορεί να αναμετρηθεί με τον ελληνοεβραϊκό λόμπι, ας συνεχίσει αυτό το βιολί. Ούτε θα καταλάβει πώς θα βρεθεί εκτός Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αρκετά με την κάθε «κυράτσα» που μας την στέλνουν στην περιοχή να κάνει υποδείξεις.

Η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι αιώνιοι πυλώνες. Η Νούλαντ έχει ημερομηνία λήξεως.

Και η ενεργειακή μετάβαση έχει διάρκεια 70 χρόνια. Όχι 10 που είπε η ψευταρού η Νούλαντ.

Η Νούλαντ υπονομεύει τις σχέσεις της Αθήνας και της Ιερουσαλήμ με την Ουάσιγκτον. Μην την ξαναστείλετε στην περιοχή. Να πάει στην Κίνα.

Σχετικά άρθρα