Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις φλόγες κυβερνητικά γραφεία στο Μεξικό (βίντεο)

Στις φλόγες κυβερνητικά γραφεία στο Μεξικό (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Διαδηλώσεις, Μεξικό, Φοιτητές,

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν δάσκαλοι,γονείς και φοιτητές στην πολιτεία Γκερέρο στο Μεξικό απαιτώντας την άμεση επιστροφή των 43 φοιτητών που έχουν απαχθεί από γκάγκστερς.

Οι διαδηλωτές αφού άφησαν τους εργαζόμενους να φύγουν από τα κεντρικά γραφεία της τοπικής κυβέρνησης στην πρωτεύουσα της πολιτείας Τσιλπάντσιγκο άρχισαν να σπάνε παράθυρα και να αναποδογυρίζουν αυτοκίνητα ενώ έβαλαν φωτιά και σε ένα κτίριο.

Οι διαδηλωτές κάλεσαν τον κυβερνήτη της πολιτείας Άνγκελ Αγκουίρε να παραιτηθεί.

Στη συνέχεια οι μαθητές συγκρούστηκαν με την αστυνομία πετώντας πέτρες προς την πύλη των γραφείων του Κογκρέσου της πολιτείας.

Ήταν τέτοιο το μένος των διαδηλωτών που έβαλαν φωτιά ακόμα και στη βιβλιοθήκη του κοινοβουλίου.

Η ασυγκράτητη οργή των διαδηλωτών προκλήθηκε από την αδιαφορία, όπως υποστηρίζουν, της κυβέρνησης να δώσει πληροφορίες και στοιχεία για την τύχη των 43 μαθητών που αγνοούνται εδώ και εβδομάδες.

Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι νεαροί μειώνονται με την ανακάλυψη άλλων τεσσάρων ομαδικών τάφων στην περιοχή. Οι συλληφθέντες στην υπόθεση οδήγησαν τις αρχές στους νέους τάφους, χωρίς ακόμη να είναι εξακριβωμένο εάν και πόσες σοροί φοιτητών υπάρχουν.

Μεταξύ των συλληφθέντων οι 26 είναι δημοτικοί αστυνομικοί της Ιγκουάλα που φαίνεται ότι έχουν υπόγειες διασυνδέσεις με τις συμμορίες των γκάκστερ.

Ύποπτος είναι και ο ρόλος της συζύγου του δημάρχου της πόλης Μαρία ντε λος Ανχέλες Πινέντα.

Η Πινέντα, αδελφή δύο λαθρεμπόρων ναρκωτικών φέρεται να διέταξε τον διευθυντή της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της Ιγκουάλα να καταστείλει τη διαδήλωση φοιτητών για να μη διακόψουν την ομιλία της!

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα