Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: Tα «εγκλήματα πολέμου» στην Μπούκα θα εξεταστούν από το ΣΑ του ΟΗΕ

Ουκρανία: Tα «εγκλήματα πολέμου» στην Μπούκα θα εξεταστούν από το ΣΑ του ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Έγκλημα Πολέμου, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ουκρανία, Ρωσία, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ,

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθησαν στην Μπούκα και σε άλλες κατεχόμενες πόλεις θα εξεταστούν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τρίτη.

Ο Ζελένσκι είπε ότι εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Μπούκα και σε άλλες πόλεις – μεταξύ αυτών ήταν και άμαχοι που πυροβολήθηκαν.

Προειδοποίησε ότι όσοι ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου «θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν».

Ο Ουκρανός πρόεδρος στο νέο διάγγελμά του είπε ότι θα υπάρξει ένα νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, όμως «δεν αρκεί» αυτό.

Θέλει, όπως είπε, να δουν οι ηγέτες της Ρωσίας πού οδήγησαν οι εντολές τους ενώ παράλληλα προσκάλεσε την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί να πάνε στην Μπούκα για να δουν πού οδήγησαν τα 14 χρόνια των «παραχωρήσεών» τους στη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η ρωσική ηγεσία θα πρέπει να λογοδοτήσει για τις «δολοφονίες» και τα «βασανιστήρια» πολιτών στην Μπούκα.

«Θέλω όλοι οι ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας να δουν πώς εκτελούνται οι εντολές τους.

»Αυτού του είδους οι εντολές (…) Και έχουν από κοινού την ευθύνη.

»Για αυτούς τους φόνους, τα βασανιστήρια, για τα χέρια που κόπηκαν από τα εκρηκτικά (…) για τις σφαίρες που ρίχτηκαν στον σβέρκο», είπε ο Ζελένσκι, μιλώντας αρχικά στα ουκρανικά και κατόπιν στα ρωσικά, στο βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του.

Η Μόσχα ζητά έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για να συζητηθεί η «προβοκάτσια» στην Μπούκα

Η Ρωσία από την πλευρά της ζήτησε να συγκληθεί τη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να συζητηθεί η «προβοκάτσια των Ουκρανών ριζοσπαστών» την πόλη Μπούκα, ανακοίνωσε την Κυριακή.

«Υπό το πρίσμα της κραυγαλέας πρόκλησης Ουκρανών ριζοσπαστών στην Μπούκα, η Ρωσία ζήτησε να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ» ανέφερε ο Ντμίτρι Πολάνσκι, ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Οι Ουκρανοί κατηγορούν τις ρωσικές δυνάμεις για σφαγή αμάχων στην πόλη αυτήν, κάτι που η Μόσχα διαψεύδει.

Σχετικά άρθρα