Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζο Μπάιντεν: Περισσότερες από 30 χώρες θα αποδεσμεύσουν αποθέματα πετρελαίου

Τζο Μπάιντεν: Περισσότερες από 30 χώρες θα αποδεσμεύσουν αποθέματα πετρελαίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Ενέργεια, Εργασία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πετρέλαιο, Τζο Μπάιντεν,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι «περισσότερες από 30 χώρες» θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ουάσιγκτον και θα αντλήσουν πετρέλαιο από τα στρατηγικά αποθέματά τους, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η τιμή του μαύρου χρυσού.

Σύμφωνα με το AFP, ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ), είπε:

«Σήμερα το πρωί, περισσότερες από 30 χώρες συναντήθηκαν εκτάκτως και αποφάσισαν να διαθέσουν στην αγορά δεκάδες εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου».

«Οι Αμερικανοί επιστρέφουν στη δουλειά»

Σχολιάζοντας εξάλλου τη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ, βάσει των νέων στοιχείων, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η αμερικανική οικονομία «κινείται» και πάλι και ότι «οι Αμερικανοί επιστρέφουν στη δουλειά».

«Είναι μια πολύ καλή είδηση για εκατομμύρια οικογένειες που έχουν μικρό περιθώριο κινήσεων (…) και μόνο την αξιοπρέπεια να έχουν μια εργασία», είπε από τον Λευκό Οίκο.

Επισήμανε επίσης ότι η επιστροφή στην εργασία θα βοηθήσει να μειωθούν οι τιμές και συνιστά μια «καλή είδηση» και για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας, η ανεργία στις ΗΠΑ υποχώρησε στο 3,6% τον Μάρτιο, κατά 0,2 της μονάδας σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, πλησιάζοντας δηλαδή στα επίπεδα που ήταν πριν από την πανδημία.

Τον Φεβρουάριο του 2020 η ανεργία είχε πέσει στο 3,5%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδό της εδώ και μισόν αιώνα.

Σχετικά άρθρα