Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Gazprom αποχωρεί από τη γερμανική αγορά

Η Gazprom αποχωρεί από τη γερμανική αγορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Gazprom, Γερμανία, Ενέργεια, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom (GAZP.MM) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποχωρεί από τις δραστηριότητές του στη Γερμανία, εν μέσω της διαμάχης σχετικά με την επιμονή της Μόσχας να αλλάξει τις πληρωμές για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια από ευρώ, αναφέρει το Reuters.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν πώς ακριβώς αυτή η κίνηση θα επηρεάσει την επάρκεια φυσικού αερίου στην χώρα η οποία καλύπτει το 40% των ενεργειακών αναγκών της με εισαγωγές από τη Ρωσία.

Η εταιρεία είπε ότι είχε τερματίζει την συμμετοχή της στην Gazprom Germania GMBH χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή εξηγήσεις.

Η γερμανική Handelsblatt ανέφερε την Πέμπτη ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας εξετάζει το ενδεχόμενο κατάσχεσης των μονάδων Gazprom και Rosneft (ROSN.MM) με το Κρεμλίνο να απαντά ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα ήταν παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Η Gazprom Germania, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της μεταφοράς και αποθήκευσης φυσικού αερίου, εδρεύει στο Βερολίνο και μοναδικός της μέτοχος είναι η Gazprom Export, εξ ολοκλήρου θυγατρική της Gazprom.

Η εταιρεία διαθέτει και δίκτυο πρατηρίων στη Γερμανία αλλά και την Τσεχία.

Σχετικά άρθρα