Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποσύρθηκαν οι Ρώσοι από το Τσερνόμπιλ – Οι στρατιώτες εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια

Αποσύρθηκαν οι Ρώσοι από το Τσερνόμπιλ – Οι στρατιώτες εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA), Ουκρανία, Πυρηνική Ενέργεια, Πυρηνικό Εργοστάσιο, Ρωσία, Τσερνόμπιλ,

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ετοιμάζεται να στείλει μια αποστολή στις εγκαταστάσεις ραδιενεργών αποβλήτων στο Τσερνόμπιλ μετά αφότου η Ουκρανία την ενημέρωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα που ελέγχουν την τοποθεσία έχουν αποσυρθεί και ότι και οι εναπομείναντες ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να αποσυρθούν επίσης.

«Η IAEA βρίσκεται σε στενές διαβουλεύσεις με τις ουκρανικές Αρχές για την αποστολή της πρώτης αποστολής βοήθειας και υποστήριξης του Οργανισμού στο Τσερνόμπιλ μέσα στις επόμενες ημέρες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία «υποθέτει» ότι και οι εναπομείναντες ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να αποσυρθούν.

Τί λέει το προσωπικό του σταθμού

Σύμφωνα, τώρα, με το ουκρανικό υπουργείο Ατομικής Ενέργειας, το οποίο επικαλείται προσωπικό που εργάζεται στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου πυρηνικής ενεργείας.

Νωρίτερα, η αγγλική εφημερίδα «Daily Mail», ανέφερε πως Ρώσοι στρατιώτες φέρεται να έχουν εκτεθεί σε ραδιενέργεια στη περιοχή του Τσερνόμπιλ και να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Γκομέλ στη Λευκορωσία.

Το βρετανικό δημοσίευμα αναμεταδίδει την ανάρτηση του Γιαροσλάβ Γεμελιανένκο, υπαλλήλου της ουκρανικής κρατικής υπηρεσίας που επιβλέπει τη ζώνη αποκλεισμού στο Τσερνόμπιλ και ισχυρίζεται πως στρατιώτες της Ρωσίας έχουν εκτεθεί σε ραδιενέργεια.

Σχετικά άρθρα