Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν λέει ό,τι και οι εκσυγχρονιστές για τον EastMed και αραδιάζει ψέματα για τον δικό του αγωγό

Ο Ερντογάν λέει ό,τι και οι εκσυγχρονιστές για τον EastMed και αραδιάζει ψέματα για τον δικό του αγωγό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ισραήλ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Υποθαλάσσιος Αγωγός EastMed, Φυσικό Αέριο,

Ο παραμυθατζής Ερντογάν, που διαδίδει ότι θα φτιάξει αγωγό με το Ισραήλ για τη μεταφορά φυσικού αερίου, ένα έργο που δεν μπορεί να γίνει [διαβάστε εδώ γιατί], απέρριψε τον υποθαλάσσιο αγωγό EastMed λόγω του μεγάλου κόστους κατασκευής.

Καθόλου δεν εντυπωσιαζόμαστε ότι ο Ερντογάν έχει το ίδιο επιχείρημα με τους εκσυγχρονιστές και τους αυλικούς του Σημίτη για τη μη κατασκευή του EastMed. Το δήθεν ακριβό κόστος.

Αλήθεια, ποιος δίνει γραμμή σε ποιον;

Ο Ερντογάν στους εκσυγχρονιστές ή οι εκσυγχρονιστές στον Ερντογάν; Ή τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται;

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν πριν την επιστροφή του από το Ουζμπεκιστάν στην Τουρκία.

Αναφέρθηκε επίσης στην «φανταστική» τουρκο-ισραηλινή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι εξαγωγές των ενεργειακών πόρων του Ισραήλ θα περνούν από την Τουρκία και δήλωσε ότι θα έχει συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ για να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Δεν ανέφερε όμως από που θα περάσει ο αγωγός. Το φυλάει μάλλον έκπληξη στους Ισραηλινούς και στον κόσμο όλο.

Ο φαφλατάς Ερντογάν ίσως φτιάξει εναέριο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου. Ίσως τον ενσωματώσει στο διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας. Ξέρετε, το ίδιο που θα… στείλει Τούρκο αστροναύτη στη Σελήνη.

Ένα από τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τον Ερντογάν και τον Ισραηλινό ομόλογό του Ισαάκ Χέρτζογκ -να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Ισραήλ είναι διακοσμητικός όπως κι ο δικός μας- κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Τουρκία στις 9 Μαρτίου, ήταν η κατά ερντογανική φαντασία συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.

Όπως σημείωσε ο λουστράκος του Βοσπόρου, οι δύο χώρες ήταν κάποτε κοντά σε συμφωνία για το θέμα αυτό επί κυβερνήσεως του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου (αυτό ήταν πριν πάρα πολλά χρόνια), ωστόσο τα πράγματα ανατράπηκαν ξαφνικά, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ανατράπηκαν διότι Τούρκοι ισλαμιστές και πράκτορες με τον Στολίσκο για τη Γάζα πήγαν να σπάσουν τον αποκλεισμό του Ισραήλ. Όχι ξαφνικά. Προηγήθηκε τουρκική ασύμμετρη επίθεση.

Αλλά είναι γνωστές οι ανοησίες που λέει ο Ερντογάν και τον ακούνε σαν να έχει κάτι να πει σοβαρό ο ημιπαράφρονας.

«Η διαδρομή που εξετάζει το Ισραήλ για τις εξαγωγές ενεργειακών πόρων είναι δυσμενής, δεδομένου του κόστους.

»Θέλω να πω, η κατασκευή αγωγών από το Ισραήλ στην Ελλάδα κάτω από τη θάλασσα, η μεταφορά (του πετρελαίου) στην Ευρώπη (μέσω αυτής της διαδρομής), αυτό σίγουρα δεν είναι εφικτό», είπε.

Για πες Ερντογάν; Ποιος αγωγός είναι εφικτός; Αυτός που θες να περάσεις μέσω της κυπριακής ΑΟΖ; Φύγε από την Κύπρο και το συζητάμε.

Πάντως, οι Ισραηλινοί απάντησαν στους Τούρκους.

Τους είπαν «φέρτε τον αγωγό στα σύνορα του Ισραήλ» και θα σας δώσουμε αέριο.

Και μάλιστα αέριο για τουρκική χρήση, όχι για μεταφορά στην Ευρώπη.

Για να σε δούμε μεγάλε Ερντογάν, από που θα φέρεις τον αγωγό μέχρι του Ισραήλ;

Ενώ λοιπόν ο αρχιψεύταρος και φαντασιόπληκτος τριτοκοσμικός ψυχοπαθής δεν απαντά πώς θα περάσει τον ανύπαρκτο αγωγό της βόρειας κατεύθυνσης, συνέχισε να αραδιάζει παραμύθια προς τον απλοϊκό τουρκικό όχλο που τον ψηφίζει και τους χαζούς της Δύσης.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι οι υπολογισμοί του κόστους δείχνουν την Τουρκία ως την καλύτερη επιλογή για την εξαγωγή του ισραηλινού φυσικού αερίου και σημείωσε ότι η ισραηλινή πλευρά συζητά ήδη αυτό το θέμα και βλέπει την Τουρκία ως την καλύτερη οδό για τη μεταφορά ενέργειας.

Επιμένει να μην αναφέρει από που και πώς θα περάσει τον αγωγό.

Τόσο ψεύτης, τόσο απατεώνας, νομίζει ότι τώρα κάτι κάνει παριστάνοντας τον διαμεσολαβητή στον ουκρανικό πόλεμο, δεν έχει αντιληφθεί φαίνεται ο αμετροεπής κουτοπόνηρος ανατολίτης τη φάπα που του έρχεται πρωτίστως για το 5G της Τουρκίας που έδωσε στους Κινέζους.

Ερντογάν, πήρες παράταση στο αναπόφευκτο τέλος σου. Λίγες οι χαρές σου. Έχεις τελειώσει. Σε εμπαίζουν κουτοπόνηρε Ασιανέ και εσύ νομίζεις ότι έχεις κάποιο ρόλο κακόμοιρε.

Αγωγός Τουρκίας-Ισραήλ – Τι λέει το Ισραήλ

Ο Γιόσι Αμπου, διευθύνων σύμβουλος της NewMed Energy, της ισραηλινής εταιρείας άντλησης φυσικού αερίου από τεράστιο ισραηλινό κοίτασμα στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ότι η εταιρεία του μπορεί να τροφοδοτήσει την Τουρκία, αν η Άγκυρα προσφέρει την υποδομή, ωστόσο δεν σχολίασε την φιλόδοξη ιδέα του Ερντογάν για την μεταφορά του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

«Η θέση μας υπήρξε πάντα ξεκάθαρη. Αν θέλετε φυσικό αέριο, περίφημα!.

»Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε.

»Κατασκευάζετε το αγωγό μέχρι εμάς και εμείς θα προμηθεύσουμε το φυσικό αέριο», είχε δηλώσει ο Γιόσι Αμπου κατά την διάρκεια διάσκεψης επενδυτών.

Καταλάβατε ποια είναι η αλήθεια και πόσο απέχει από τα ψέματα του κουτοπόνηρου δικτάτορα της Τουρκίας;

Σχετικά άρθρα