Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν για την Ουκρανία – Στην Κωνσταντινούπολη ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν για την Ουκρανία – Στην Κωνσταντινούπολη ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Κωνσταντινούπολη, Ουκρανία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία,

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και την συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, που θα διεξαχθούν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκικής προεδρίας, ο Τούρκος και ο Ρώσος πρόεδρος συμφώνησαν ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Ερντογάν υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό και να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή.

Ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συνεισφέρει με κάθε δυνατό τρόπο στη διαδικασία αυτή.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα συναντηθούν από αύριο Δευτέρα (28/3) στην Τουρκία για ένα νέο γύρο πρόσωπο με πρόσωπο διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ένας γύρος κατ’ ιδίαν διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είχε διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου, στην Τουρκία, στην Αττάλεια, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών, χωρίς να καταλήξει σε απτά αποτελέσματα.

Σχετικά άρθρα