Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άντονι Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν έχουν στρατηγική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία

Άντονι Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν έχουν στρατηγική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Μπλίνκεν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Ρωσία, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζο Μπάιντεν,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν στρατηγική αλλαγής καθεστώτος για τη Ρωσία, δήλωσε σε δημοσιογράφους την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μια μέρα νωρίτερα είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

«Νομίζω ότι ο Πρόεδρος, ο Λευκός Οίκος επεσήμανε χθες το βράδυ ότι, πολύ απλά, ο Πρόεδρος Πούτιν δεν μπορεί να έχει την εξουσία να διεξάγει πόλεμο ή να επιτίθεται εναντίον της Ουκρανίας ή οποιουδήποτε άλλου», είπε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ιερουσαλήμ.

«Όπως γνωρίζετε, και όπως μας έχετε ακούσει να λέμε επανειλημμένα, δεν έχουμε στρατηγική αλλαγής καθεστώτος στη Ρωσία ή οπουδήποτε αλλού, για αυτό το θέμα.

»Σε αυτήν την περίπτωση, όπως σε κάθε περίπτωση, εξαρτάται από τον λαό της Ρωσίας. Εναπόκειται στον ρωσικό λαό», είπε ο Μπλίνκεν.

Σε μια σημαντική ομιλία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Πολωνία, ο Μπάιντεν είπε ότι ο Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία». σχόλια.

Αργότερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου το «μάζεψε», λέγοντας ότι ο Πρόεδρος είχε σκοπό να προετοιμάσει τις δημοκρατίες του κόσμου για εκτεταμένη σύγκρουση για την Ουκρανία και όχι να στηρίξουν την αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία.

Αυτές οι δηλώσεις του Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης μιας δήλωσης νωρίτερα την ίδια ημέρα που αποκάλεσε τον Πούτιν «χασάπη», ήταν μια απότομη κλιμάκωση της προσέγγισης των ΗΠΑ στη Μόσχα σχετικά με την εισβολή της στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα