Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

STJ: Αλήθεια η καταγραφή Συροτουρκμένων ισλαμιστών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

STJ: Αλήθεια η καταγραφή Συροτουρκμένων ισλαμιστών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Μισθοφόροι, Ουκρανία, Ρωσία, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η έκθεση των «Σύρων για την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη» (Syrians for Truth and Justice- STJ) σχετικά με τους Σύρους τζιχαντιστές που δηλώνουν τα ονόματά τους στις υποστηριζόμενες από την Τουρκία ένοπλες οργανώσεις της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία βασίζεται σε ζωντανές μαρτυρίες, δήλωσε την Πέμπτη ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης STJ Μπασάμ αλ Άχμαντ.

Η STJ δημοσίευσε μια αναφορά που αναφέρει ότι αρκετές υποστηριζόμενες από την Τουρκία ένοπλες οργανώσεις της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης, ιδίως η τουρκμενική φιλοτουρκική Μεραρχία Σουλτάν Μουράντ, καταγράφουν ονόματα εκατοντάδων βετεράνων μαχητών, που θέλουν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Η «Hayat Thaeroon for Liberation», που συνδέεται με τον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Συριακό Εθνικό Στρατό (SNA), διέψευσε τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην έκθεση της STJ, προσθέτοντας ότι η έκθεση στοχεύει να δυσφημήσει τον SNA.

«Μεταξύ 900 και 1000 Σύροι μαχητές δήλωσαν τα ονόματά τους», ανέφερε η έκθεση του STJ.

Το STJ έλαβε τις πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, δηλώσεις και μαρτυρίες μελών και ηγετών των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σημείωσε ο Αλ Άχμαντ.

Ο Αλ Άχμαντ πρόσθεσε ότι δεν εκπλήσσεται που αυτοί οι μαχητές θα συμμετάσχουν σε νέες μάχες, στην Ουκρανία, επειδή «η ιστορία τους είναι γεμάτη μισθοφορισμό καθώς συμμετείχαν στη Λιβύη και το Καραμπάχ (πόλεμος Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν) και διευκολύνθηκαν και υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία».

Σημείωσε ότι οι πληροφορίες στην έκθεση δεν είναι για να κατηγορήσουν κανένα μέρος, επικαλούμενος την ίδια στιγμή πληροφορίες μιας άλλης έκθεσης του STJ που ανέφερε ότι Σύροι μισθοφόροι κινητοποιήθηκαν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία για να υποστηρίξουν τη Ρωσία.

«Η συστηματική δήλωση ονομάτων μπορεί να ακολουθηθεί από επόμενα βήματα (στρατολόγησης και μεταφοράς στην Ουκρανία) παρά την έλλειψη σαφούς τουρκικής απόφασης για αποστολή τους στην Ουκρανία μέχρι στιγμής.

»Ωστόσο, η Τουρκία δεν απορρίπτει ούτε εμποδίζει την καταγραφή ονομάτων».

Σχετικά άρθρα