Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπέρ του Πούτιν ακροδεξιοί Αμερικανοί μέλη του Κογκρέσου

Υπέρ του Πούτιν ακροδεξιοί Αμερικανοί μέλη του Κογκρέσου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Ρωσία,

Υπέρ του πολέμου του Πούτιν εκφράζονται συστηματικά ακροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου, φανατικοί υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Ουκρανία κέντριζε ξανά και ξανά την αρκούδα, τη Ρωσία. Και η Ρωσία εισέβαλε», είπε η βουλευτής Μάρτζορι Γκριν, υπερασπίζοντας τον Πούτιν.

«Να θυμάστε ότι η ουκρανική κυβέρνηση είναι απίστευτα διεφθαρμένη και απίστευτα μοχθηρή» υποστήριξε ο Ντέιβιντ Κόθορν, που είχε αποκαλέσει κακούργο φονιά (thug) τον Ζελένσκι.

Ωστόσο, απαντώντας σε απόψεις σαν των παραπάνω, ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είπε ότι δεν υπάρχει χώρος στο κόμμα για «απολογητές του Πούτιν».

Ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας Λίντσεϊ Γκράχαμ έφτασε στο σημείο να πει ότι ο Πούτιν πρέπει να δολοφονηθεί.

«Η συντριπτική πλειοψηφία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τόσο στο Κογκρέσο όσο και σε ολόκληρη τη χώρα, υποστηρίζει πλήρως τους Ουκρανούς και προτρέπει τον πρόεδρο να κάνει αυτά τα βήματα πιο γρήγορα, να είναι πιο τολμηρός», δήλωσε ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ.

Δημοσκόπηση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CBS News, το 76% των Ρεπουμπλικανών εγκρίνει την επιβολή κυρώσεων στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας (και το 62% συνεχίζει να τις υποστηρίζει ακόμη και αν αυτό σημαίνει υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου), το 75% λέει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να στείλουν όπλα και προμήθειες στην Ουκρανία και το 61% λέει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να στείλουν στρατεύματα για την προστασία των συμμάχων του ΝΑΤΟ κοντά στην Ουκρανία.

«Για όσο χρειαστεί»

Ο γερουσιαστής Τζος Χάουλι από το Μιζούρι, σύμμαχος του Τραμπ στη Γερουσία, είπε ότι οι ψηφοφόροι του είναι τρομοκρατημένοι από τη ρωσική εισβολή και του λένε «πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε» για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς.

«Αγωνίζονται για την ύπαρξή τους.

»Και η Ρωσία έχει βοηθήσει κάθε εχθρό μας τα τελευταία 60 χρόνια. (…)

»(Ο Πούτιν) Έχει εισβάλει σε ένα κυρίαρχο έθνος.

»Άρα πρέπει να οπλίσουμε τους Ουκρανούς και να τους δώσουν κάθε αμυντικό όπλο που θέλουν», είπε ο Χάουλι στο CBS News.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ασύμμετρα εκεί στην Ουκρανία για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς.

»Και θα πρέπει να το κάνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, όσο χρειαστεί».

Σχετικά άρθρα