Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσοι συνέθλιψαν τον διοικητή τους κάτω από ερπύστριες επειδή τους οδηγούσε στον θάνατο

Ρώσοι συνέθλιψαν τον διοικητή τους κάτω από ερπύστριες επειδή τους οδηγούσε στον θάνατο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία, Χημικά Όπλα,

Ένας Ρώσος στρατιωτικός διοικητής σκοτώθηκε από τους άνδρες του επειδή ήταν θυμωμένοι με τις αποτυχίες του στην Ουκρανία, υποστηρίζουν δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών σύμφωνα με τη βρετανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Inews.

Ο συνταγματάρχης, διοικητής σε μια από τις πιο επίλεκτες μονάδες του ρωσικού στρατού, την 37η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Τυφεκιοφόρων, λέγεται ότι δολοφονήθηκε με φρικιαστικό τρόπο, πέρασε ένα τεθωρακισμένο από πάνω του.

Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ονόμασαν τον διοικητή ως Γιούρι Μεντβέντεφ και ανέφεραν ότι είχε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένα πόδια αφού τον πάτησε τανκ.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών ο συνταγματάρχης υπέκυψε στα τραύματά του και συμπληρώνουν ότι το επώνυμό του ήταν Μεντβεντσούκ.

Ένας δυτικός αξιωματούχος είπε: «Ο διοικητής μίας ταξιαρχίας από τις καλύτερες μονάδες σκοτώθηκε από τα δικά του στρατεύματα και πιστεύουμε ως συνέπεια των υψηλών απωλειών της ταξιαρχίας του.

»Και αυτό απλώς δίνει μια εικόνα για ορισμένες ίσως από τις ηθικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ρωσικές δυνάμεις.

»Έτσι, όταν σκεφτόμαστε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, είναι σημαντικό να μην μετράμε μόνο τα οπλικά συστήματα και τα τανκς, αλλά να σκεφτόμαστε το είδος των ηθικών και εννοιολογικών στοιχείων της μαχητικής ισχύος».

Με λίγα λόγια, τον σκότωσαν οι άνδρες του επειδή τους οδηγούσε στον θάνατο με τις αποφάσεις του.

Συνολικά επτά Ρώσοι στρατηγοί έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία πριν από ένα μήνα, επειδή αναγκάστηκαν να βρεθούν στην πρώτη γραμμή για να διοικήσουν αποτελεσματικά τα στρατεύματά τους.

Οι Βρετανοί και οι σύμμαχοι διοικητές πιστεύουν ότι η Ρωσία είναι πιθανό να σταματήσει τις προσπάθειές της να καταλάβει το Κίεβο ενώ οι δυνάμεις της εδραιώνουν τις θέσεις τους αλλού στη χώρα.

Προβοκατόρικη επίθεση με χημικά

Η πιθανότητα μίας προβοκατόρικης επίθεσης «ψευδούς σημαίας» με χημικά όπλα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εκ των υστέρων δικαιολογία για την εισβολή.

Ένας αξιωματούχος είπε: «Περιμένω πλήρως ότι θα γίνει μια προσπάθεια να γίνει κάποια μορφή χημικής επίθεσης ψευδούς σημαίας.

»Αναμένω ότι θα είναι αρκετά λανθασμένη και περιμένω να είναι αρκετά προφανές ότι το έχουν κάνει οι ίδιοι.

»Και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να αποκαλύψουμε γρήγορα την αλήθεια του τι συνέβη».

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν προειδοποιήσει το Κρεμλίνο ότι θα κλιμακώσουν τη συμμετοχή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία σε περίπτωση επίθεσης με χημικά, αλλά αρνήθηκαν να συζητήσουν δημόσια ποια μορφή θα μπορούσε να λάβει η απάντησή τους.

Σχετικά άρθρα