Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι επιχειρούν να περικυκλώσουν τους Ουκρανούς στο Ντονμπάς

Οι Ρώσοι επιχειρούν να περικυκλώσουν τους Ουκρανούς στο Ντονμπάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία,

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να συγκεντρώνουν τις προσπάθειές τους για να επιχειρήσουν την περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων στις αυτονομιστικές περιοχές στα ανατολικά της χώρας, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στην τελευταία του έκθεση πληροφοριών για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Είπε ακόμη ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν από την κατεύθυνση του Χαρκόβου στα βόρεια και της Μαριούπολης στα νότια.

Ωστόσο, το πεδίο της μάχης σε όλη τη βόρεια Ουκρανία «παραμένει σε μεγάλο βαθμό στατικό, με τις τοπικές ουκρανικές αντεπιθέσεις να εμποδίζουν τις ρωσικές προσπάθειες αναδιοργάνωσης των δυνάμεών τους».

Η Ρωσία έπληξε στρατιωτικούς στόχους στη δυτική ουκρανική πόλη Λβιβ με πυραύλους κρουζ υψηλής ακρίβειας, ανακοίνωσε την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως κατέστρεψε μια αποθήκη καυσίμων στο Λβιβ, καθώς και μια αποθήκη πυραύλων κοντά στο Κίεβο.

Συμφωνία για δύο ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Η Ουκρανία και η Ρωσία συμφώνησαν δύο «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» για την εκκένωση αμάχων από τις μετωπικές περιοχές την Κυριακή, σύμφωνα με το reuters.

Μεταξύ αυτών προβλέπεται να επιτραπεί στους ανθρώπους να φύγουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα από τη νότια πόλη Μαριούπολη, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Iryna Vereshchuk.

Σχετικά άρθρα