Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία στρατολογεί στη Συρία τζιχαντιστές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Η Τουρκία στρατολογεί στη Συρία τζιχαντιστές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ουκρανία, Ρωσία, Συρία, Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Τουρκία στρατολογεί τζιχαντιστές μισθοφόρους στη Βόρεια Συρία για να τους στείλει να πολεμήσουν στην Ουκρανία ενάντια στους Ρώσους, διαβάζουμε στο φιλοκουρδικό και έγκυρο North Press.

Αρκετές ομάδες της (ισλαμιστικής συριακής) αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από την Τουρκία, ιδίως η (τουρκμενική) Μεραρχία Σουλτάν Μουράντ, εξόπλισαν εκατοντάδες βετεράνους μαχητές, προετοιμάζοντάς τους να πολεμήσουν στην Ουκρανία με συμβόλαια μισθοφόρων διάρκειας 6 μηνών, αναφέρει η «Syrians For Truth and Justice (STJ)».

Η STJ επικαλείται έναν διοικητή πρώτης τάξεως, ο οποίος τόνισε ότι μεταξύ 900 και 1.000 ονόματα είχαν ήδη καταχωρηθεί χωρίς τελική έγκριση από την Τουρκία για να ξεκινήσουν οι μεταφορές των τζιχαντιστών στην Ουκρανία. Οι νεοσύλλεκτοι είναι όλοι έμπειροι μαχητές.

Οι τουρκικές Αρχές είναι ενήμερες για τη διαδικασία εγγραφής, καθώς δεν ζήτησαν τη διακοπή της εγγραφής και δεν έφεραν αντίρρηση.

«Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι οι (ισλαμιστικές) φατρίες καταγράφουν ονόματα μαχητών.

»Ορισμένες φατρίες έλαβαν έμμεσες τουρκικές εντολές να προσελκύσουν μαχητές με εμπειρία στα βαρέα όπλα σε πρώτη φάση, οι οποίοι θα χωριστούν σε ομάδες, η καθεμία αποτελούμενη από 210 μαχητές.

»Αυτά θα μεταφερθούν κάποια στιγμή αργότερα», αναφέρει η STJ.

Η STJ δεν ανέφερε καμία πληροφορία για τις πτήσεις ούτε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τη μεταφορά των τζιχαντιστών.

«Οι Τούρκοι δεν έχουν ακόμη εγκρίνει πλήρως στις στρατολογήσεις, το θέμα είναι ακόμα υπό συζήτηση».

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες θα χειριστούν τις μεταφορές, αλλά η Τουρκία θα εξακολουθεί να επιβλέπει τους τζιχαντιστές, αναφέρει η έκθεση.

Οι εγγεγραμμένοι στις λίστες για την Ουκρανία τζιχαντιστές κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι η ουκρανική κυβέρνηση θα τους καταβάλει μισθούς (1.200 αμερικανικά δολάρια μηνιαίως) για έξι μήνες «ουκρανικής θητείας», σύμφωνα με τη STJ.

Οι ουκρανικές Αρχές θα καταβάλλουν τα χρήματα της μισθοδοσίας των τζιχαντιστών στην Τουρκία, η οποία στη συνέχεια θα μοιράσει τα ποσά ως επιχορηγήσεις στις ισλαμιστικές φιλοτουρκικές φατρίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτοι οι Ρώσοι ξεκίνησαν να στρατολογούν Σύρους μισθοφόρους μεταξύ των υποστηρικτών του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σχετικά άρθρα