Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεργκέι Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ παρεμπόδισαν τις «δύσκολες» ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις

Σεργκέι Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ παρεμπόδισαν τις «δύσκολες» ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι παρεμπόδισαν τις «δύσκολες» ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις, πιστεύοντας ότι στόχος της Ουάσιγκτον ήταν να «κυριαρχήσει» στην παγκόσμια τάξη, μεταξύ άλλων και μέσω κυρώσεων.

«Οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες, η ουκρανική πλευρά αλλάζει συνεχώς τη θέση της, πρόσθεσε.

»Είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από την αίσθηση ότι οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας τους εμποδίζουν».

Στην πορεία, προειδοποίησε ότι η αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Την περασμένη εβδομάδα η Πολωνία ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει επισήμως μια πρόταση για την ανάπτυξη μιας διεθνούς ειρηνευτικής αποστολής στην Ουκρανία κατά την επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Ελπίζω να αντιλαμβάνονται τι λένε», είπε ο Λαβρόφ στο προσωπικό και στους φοιτητές του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.

Η Μόσχα αιφνιδιάστηκε από το μέγεθος των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, η πρώτη φορά που αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι ήταν απροετοίμαστοι για τη δυτική απάντηση.

«Όταν πάγωσαν τα αποθεματικά της κεντρικής τράπεζας, κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί τις κυρώσεις.

»Είναι απλώς κλοπή», παραδέχτηκε ο Σεργκέι Λαβρόφ στους φοιτητές του MGIMO, του κύριου πανεπιστημίου εξωτερικών σχέσεων της Ρωσίας.

«Οι Αμερικανοί απλώς υποθέτουν ότι δεν είναι κερδοφόρο για αυτούς να τελειώσει γρήγορα αυτή η διαδικασία», πρόσθεσε.

«Πολλοί θα ήθελαν να διασφαλίσουν ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι αδιέξοδο», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, επικαλούμενος την Πολωνία, έναν από τους κύριους υποστηρικτές της Ουκρανίας κατά της Μόσχας.

Σχετικά άρθρα