Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατασχέθηκαν 78 ρωσικά αεροπλάνα στο εξωτερικό

Κατασχέθηκαν 78 ρωσικά αεροπλάνα στο εξωτερικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλάνο, Αεροσκάφος, Ουκρανία, Ρωσία,

78 ρωσικά αεροσκάφη κατασχέθηκαν στο εξωτερικό, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών, Βιτάλι Σαβέλιοφ.

Λόγω των διεθνών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω της επίθεσης στην Ουκρανία, μεγάλος αριθμός κατασκευαστών αεροσκαφών διέκοψαν τις παραδόσεις αεροσκαφών, εξαρτημάτων αεροσκαφών και υπηρεσίες επισκευής αεροσκαφών στη Ρωσία, αναφέρει το Interfax, προσθέτοντας ότι οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες έχουν μισθώσει 515 αεροσκάφη στο εξωτερικό.

«Χάσαμε 78 αεροπλάνα», είπε ο Σαβέλιοφ, διευκρινίζοντας ότι αυτά τα αεροσκάφη κατασχέθηκαν στο εξωτερικό και ότι δεν θα επιστραφούν στη Ρωσία, αναφέρει το Tanjug.

Η Ρωσία έχει υιοθετήσει νόμο που επιτρέπει στις εγχώριες αεροπορικές εταιρείες να καταχωρούν αεροσκάφη που έχουν μισθωθεί από ξένες εταιρείες στο ρωσικό μητρώο αεροσκαφών, αλλά οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες διστάζουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το δικαίωμα προς το παρόν, φοβούμενοι ότι θα διακυβεύσει περαιτέρω τους δεσμούς με διεθνείς εταίρους.

Η Ρωσία διέθετε 1.367 αεροπλάνα όταν επιβλήθηκαν οι κυρώσεις και σχεδόν 800 από αυτά καταχωρήθηκαν στο εθνικό μητρώο αεροσκαφών, είπε ο Σαβέλιοφ, χωρίς να διευκρινίσει πόσα από τον συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων αεροσκαφών είχαν ενοικιαστεί από παγκόσμιες εταιρείες leasing.

Σχεδόν όλα τα αεροπλάνα Boeing και Airbus που χρησιμοποιούν οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες είναι ταξινομημένα στις Βερμούδες και την Ιρλανδία, αλλά πριν από μια εβδομάδα, οι Αρχές των Βερμούδων και της Ιρλανδίας ανέστειλαν την πιστοποίηση όλων των αεροσκαφών από τη Ρωσία.

Πηγή: ΕΡΤ – Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Σχετικά άρθρα