Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αίγυπτος, Ισραήλ και Εμιράτα συζήτησαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις

Αίγυπτος, Ισραήλ και Εμιράτα συζήτησαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Ενέργεια, Επισιτιστική Ασφάλεια, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν, Ισραήλ, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, Ναφτάλι Μπένετ, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και ο διάδοχος του Άμπου Ντάμπι Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν είχαν κοινή συνάντηση στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου την Τρίτη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε καθώς η πυρηνική συμφωνία μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων και του Ιράν πλησιάζει σε ολοκλήρωση, και το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις αμερικανικές παραχωρήσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία και τους πληρεξούσιους της.

«Οι ηγέτες συζήτησαν τους δεσμούς μεταξύ των τριών χωρών με φόντο τις πρόσφατες εξελίξεις στον κόσμο και την περιοχή και τους τρόπους ενίσχυσης [των δεσμών] σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε το Γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Το γραφείο του Σίσι, ωστόσο, επικεντρώθηκε σε οικονομικά ζητήματα στην πρώτη δημόσια δήλωση μετά τη συνάντηση.

«Η συνάντηση επικεντρώθηκε σε συζητήσεις για τις επιπτώσεις των παγκόσμιων εξελίξεων, ιδίως όσον αφορά την ενέργεια, τη σταθερότητα της αγοράς και την επισιτιστική ασφάλεια, καθώς και ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις μιας σειράς διεθνών και περιφερειακών θεμάτων», έγραψε ο εκπρόσωπος του Σίσι στο Facebook.

Το γραφείο του Σίσι δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία των τριών ηγετών με τις σημαίες των χωρών τους.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ έχουν αντιταχθεί στην κίνηση των ΗΠΑ να αφαιρέσουν το ιρανικό Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης από τον κατάλογο των Ξένων Τρομοκρατικών Οργανώσεων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ και ο υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ εξέδωσαν ανακοίνωση την Παρασκευή λέγοντας ότι «δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ο χαρακτηρισμός των Φρουρών (ως τρομοκρατικής οργάνωσης)… θα αφαιρεθεί με αντάλλαγμα μια υπόσχεση να μην βλάψουν τους Αμερικανούς…

»Πιστεύουμε ότι οι [ΗΠΑ ] δεν θα εγκαταλείψουν τους στενότερους συμμάχους τους με αντάλλαγμα κενές υποσχέσεις από τρομοκράτες».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Οι σύμμαχοί μας Ισραήλ, Αίγυπτος και Εμιράτα ανησυχούν με το άνοιγμα των ΗΠΑ στο Ιράν

Σχετικά άρθρα