Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιμπραήμ Καλίν, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σύνοδος Κορυφής, Τζο Μπάιντεν, Τουρκία,

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, «δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Ηγετών του ΝΑΤΟ», έγραψε η Yeni Safak στο Twitter.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα της Τετάρτης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και θα παραστεί στην έκτακτη Σύνοδο των Ηγετών του ΝΑΤΟ την Πέμπτη.

Παρέχοντας πληροφορίες για το θέμα, ο προεδρικός Εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα διαβουλευτεί με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ για την κατάσταση μέχρι στιγμής στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας και τα βήματα που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής.

Ο Καλίν σημείωσε ότι στη συνάντηση θα γίνουν ολοκληρωμένες αξιολογήσεις για τα βήματα που μπορούν να γίνουν για την ενίσχυση του ΝΑΤΟ, την αύξηση της αλληλεγγύης και τον τερματισμό του πολέμου.

«Θα υπάρξει διμερής συνάντηση με τον Μπάιντεν»

«Αναμένεται ο πρόεδρος Ερντογάν να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Ηγετών του ΝΑΤΟ;» Ο Καλίν απάντησε στην ερώτηση: «Ναι, θα έχει [ο Ερντογάν] διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και άλλους ηγέτες που θα συμμετάσχουν.

»Ο αριθμός των συναντήσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μία ημέρα είναι περιορισμένος, αλλά αυτές οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν όσο το επιτρέπουν τα προγράμματα», είπε.

Ο Καλίν τόνισε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που μπορεί να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία και την Ουκρανία και έχει την εμπιστοσύνη και των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα