Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνα και Ινδία εξακολουθούν να μην καταδικάζουν τη Ρωσία – Και η Ελβετία «κωλυσιεργεί»

Κίνα και Ινδία εξακολουθούν να μην καταδικάζουν τη Ρωσία – Και η Ελβετία «κωλυσιεργεί»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ινδία ή Μπάρατ, Κίνα, Ναρέντρα Μόντι, Ουκρανία, Ρωσία, Σι Τζινπίνγκ, Τζο Μπάιντεν,

Η Κίνα, στρατηγικός σύμμαχος της Μόσχας και κράτος-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι ανάμεσα στους μεγάλους απόντες, όπως και η Ινδία, στη χορωδία των καταδικών και των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Η Κίνα θα μπορούσε να μετατραπεί σε σημαντικό στοιχείο του συστήματος παγκόσμιας ασφαλείας εάν έπαιρνε τη σωστή απόφαση, να υποστηρίξει τη συμμαχία των πολιτισμένων χωρών και να καταδικάσει τη ρωσική βαρβαρότητα», υποστήριξε μέσω Twitter ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ζελένσκι που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνομίλησε προχθές Παρασκευή με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στον οποίο εξέθεσε «τις συνέπειες» που θα αντιμετωπίσει το Πεκίνο «εάν προσφέρει υλική υποστήριξη στη Ρωσία».

Όμως ο κ. Σι συνέχισε να επαμφοτερίζει, περιοριζόμενος να πει πως οι στρατιωτικές συρράξεις δεν είναι «προς το συμφέρον κανενός», σύμφωνα με την κινεζική τηλεόραση.

Στο Νέο Δελχί ήταν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα που κάλεσε την Ινδία, κράτος-μεγάλο πελάτη της ρωσικής αμυντικής και πετρελαϊκής βιομηχανίας, να εγκαταλείψει τις επιφυλάξεις της και να καταδικάσει την εισβολή.

Ο Ινδός ομόλογός του Ναρέντρα Μόντι απέφυγε όμως ακόμη και να αναφερθεί ονομαστικά στην Ουκρανία.

Η κοινή ανακοίνωση συμπεριέλαβε απλά μια έκκληση «να σταματήσει αμέσως η βία».

Μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης στα μέλη του ελβετικού κοινοβουλίου στη Βέρνη, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταφέρθηκε χθες εναντίον εταιρειών όπως ο όμιλος Nestlé, που συνεχίζει τη δραστηριότητά του στη Ρωσία, ενώ κάλεσε την Ελβετία να παγώσει τους πόρους Ρώσων δισεκατομμυριούχων και των ανθρώπων του Κρεμλίνου.

Σχετικά άρθρα