Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Μεγάλες Στοές της Γερμανίας ανέστειλαν σχέσεις με τη Μεγάλη Στοά της Ρωσίας

Οι Μεγάλες Στοές της Γερμανίας ανέστειλαν σχέσεις με τη Μεγάλη Στοά της Ρωσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ελευθεροτεκτονισμός, Ηνωμένες Μεγάλες Στοές της Γερμανίας (VGLvD), Μεγάλη Στοά της Ρωσίας, Ουκρανία, Ρωσία,

Οι Μεγάλες Στοές της Γερμανίας ανέστειλαν τις σχέσεις τους με τη Μεγάλη Στοά της Ρωσίας, με πρόσφατη απόφασή τους, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που δημοσιεύουμε, οι αδελφικές σχέσεις μεταξύ Γερμανών και Ρώσων Ελευθεροτεκτόνων -προφανώς σε προσωπικό επίπεδο- είναι επιτρεπτές.

Οι Ελευθεροτέκτονες, σύμφωνα με τις αρχές τους, είναι υπερασπιστές της ειρήνης και του δικαίου.

Από τη στιγμή που η Μεγάλη Στοά της Ρωσίας δεν έχει τολμήσει να καταδικάσει την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την κατάλυση της ειρήνης από τον Ρώσο πρόεδρο, οι άλλες τεκτονικές δυνάμεις δεν μπορούν να διατηρούν πλέον σχέσεις μαζί της.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται τι θα πράξουν και οι ελληνικές τεκτονικές δυνάμεις που «σχετίζονται» με τη Μεγάλη Στοά της Ρωσίας.

Οι Ηνωμένες Μεγάλες Στοές της Γερμανίας (Vereinigte Großlogen von Deutschland ή VGLvD) είναι μια ένωση (συνομοσπονδία) των πέντε Μεγάλων Στοών Ελευθεροτέκτονων στη Γερμανία που αναγνωρίζονται ως τακτικές από την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας και τις εκπροσωπεί όλες σε διεθνές επίπεδο.

Οι Τέκτονες του VGLvD είναι αφοσιωμένοι στην αξιοπρέπεια, την ελευθερία και την αυτοδιάθεση των ανθρωποκεντρικών παραδόσεων της ένωσής τους.

Η οργάνωση ισχυρίζεται ότι έχει περίπου 470 στοές, όλες μόνο για άντρες και συνολικά περίπου 14.100 μέλη.

Σχετικά άρθρα