Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόλεμος Τουρκίας – ΗΠΑ: “Δεν δίνουμε τις βάσεις μας κατά των τζιχαντιστών”

Πόλεμος Τουρκίας – ΗΠΑ: “Δεν δίνουμε τις βάσεις μας κατά των τζιχαντιστών”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιντσιρλίκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ σοβαρή κι αν η Τουρκία επιμείνει στην απόφασή της αυτή τότε θα μιλάμε για ένα νέο γεωπολιτικό χάρτη στην Μέση Ανατολή.

Για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, Τουρκία και ΗΠΑ είναι τις τελευταίες ημέρες σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι βάσεις της Τουρκίας από τις συμμαχικές δυνάμεις στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Το πρωί Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Τουρκία αποφάσισε να δώσει στις ΗΠΑ πρόσβαση στις βάσεις της, ώστε να τις χρησιμοποιήσουν ενάντια στους τζιχαντιστές.

Η Τουρκία επέτρεπε τη χρήση της βάσης του Ιντσιρλίκ, αλλά μόνο για υποστήριξη και όχι για αεροπορικές επιδρομές, γεγονός που είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την Ουάσινγκτον και τη Δύση.

Όμως πριν από λίγο η Τουρκία σύμφωνα με ανώτατη πηγή από το Πρωθυπουργικό γραφείο δήλωσε ότι οι δεν έχει αποφασιστεί τίποτα ακόμη και ότιο οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Δηλαδή διαψεύδει τις ΗΠΑ ότι θα δώσει τις βάσεις της για τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών.

“Το μόνο που έχουμε συμφωνήσει είναι να εκπαιδεύσουμε μετριοπαθείς αντάρτες από την Συρία και τίποτα άλλο” συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που μια χώρα διαψεύδει τις ΗΠΑ και αυτό είναι από μόνο του μια σημαντική εξέλιξη.

Όπως το να βγαίνει μια χώρα – σύμμαχος και να λέει δεν δίνω τις βάσεις μου για να τις χρησιμοποιήσεις.

Πόσο μάλλον όταν πρέπει να τις χρησιμοποιήσει κατά μια τρομοκρατικής – δολοφονικής οργάνωσης που έχει πραγματοποιήσει ήδη γενοκτονίες στην περιοχή και απειλεί με μια καινούργια.

Σχετικά άρθρα