Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΟΚ: Η Τουρκία κρατά ομήρους 261 γυναικόπαιδα Κούρδων!

ΣΟΚ: Η Τουρκία κρατά ομήρους 261 γυναικόπαιδα Κούρδων!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

261 Κούρδοι πρόσφυγες από την Κομπάνι, την οποία πολιορκεί το Ισλαμικό Κράτος, μεταξύ των οποίων παιδιά, έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένοι αλλά και δημοσιογράφοι, οι οποίοι κατέφυγαν στην Τουρκία στις 6 Οκτωβρίου από το συνοριακό φυλάκιο Μουρσιτπινάρ, ακριβώς δίπλα στην Κομπάνι, αποφάσισαν να προβούν σε δυναμική διαμαρτυρία μιας και το τουρκικό κράτος τους κρατά ομήρους μέσα σε ένα γυμναστήριο (κοντά στα σύνορα) και δεν τους αφήνει να φύγουν.

Πολλοί από τους ομήρους του τουρκικού ισλαμικού καθεστώτος έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, ενώ άλλοι έσπασαν τα τζάμια του γυμναστηρίου και φώναζαν από τα παράθυρα “ζήτω η αντίσταση στην Κομπάνι”.

Τουρκική αστυνομία και στρατός έριξαν δακρυγόνα μέσα στο γυμναστήριο, στην πόλη Σουρούκ, δηλαδή έριξαν δακρυγόνα μέσα σε ένα κλειστό χώρο όπου υπάρχουν γυναικόπαιδα.

Έξω από το γυμναστήριο συγκεντρώθηκαν πολλοί Κούρδοι της Τουρκίας, σε ένδειξη αλληλεγγύης, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της αντίστασης στην Κομπάνι.

suruk-1

Σχετικά άρθρα