Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν σε Σαρλ Μισέλ: Οι Ουκρανοί δεν βοηθούν για εξεύρεση λύσης

Πούτιν σε Σαρλ Μισέλ: Οι Ουκρανοί δεν βοηθούν για εξεύρεση λύσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ουκρανία, Ρωσία, Σαρλ Μισέλ,

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι ο Πούτιν επανέλαβε τους όρους που θέτει η Ρωσία για μια συμφωνία ώστε να σταματήσει το σφυροκόπημα στην Ουκρανία, ενώ υπογράμμισε ότι το Κίεβο δεν δείχνει «σοβαρή δέσμευση στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης».

«Τόνισα στον Πρόεδρο την επείγουσα ανάγκη να σταματήσει ο αδελφοκτόνος πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας» τόνισε από πλευράς του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στον Πούτιν, όπως αναφέρει ο ίδιος στο Twitter.

«Η ΕΕ είναι ενωμένη στην καταδίκη της επιθετικότητας της Ρωσίας, απαντώντας με ισχυρές κυρώσεις και παρέχοντας περαιτέρω υποστήριξη στην Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα από ουκρανικής πλευράς είχε εκφραστεί συγκρατημένη αισιοδοξία για εξεύρεση λύσης, εκτιμώντας ότι υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμού.

Όπως υποστηρίζει το Κίεβο, η Ρωσία δεν είναι πλέον τόσο σκληρή, ενώ τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι τώρα επικοδομιτικές.

«Θα συνεχίσουμε αύριο (Τετάρτη 16/03). Υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού» έγραψε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχαήλ Ποντόλιακ, χαρακτηρίζοντας ωστόσο, τη διαδικασία «πολύπλοκη».

Σχετικά άρθρα