Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: Αποφυλακίστηκε η Τιμοσένκο

Ουκρανία: Αποφυλακίστηκε η Τιμοσένκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιούλια Τιμοσένκο, Ουκρανία,

Η ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο αποφυλακίστηκε, μετέδωσε πριν από λίγο ο ιστότοπος hromadske.tv της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, το κοινοβούλιο στην Ουκρανία διόρισε τον βουλευτή της αντιπολίτευσης, Αρσέν Αβάκοφ, στην θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών της χώρας μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Ο Αβάκοφ, στενός συνεργάτης της Γιούλιας Τιμοσένκο, εξελέγη κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του κοινοβουλίου με 275 ψήφους υπέρ σε ένα σύνολο 324 βουλευτών.

Την ίδια ώρα, το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε ένα ψήφισμα για την «άμεση» αποφυλάκιση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλιας Τιμοσένκο.

Το σχέδιο του ψηφίσματος, που ενεκρίθη με 322 ψήφους υπέρ, προβλέπει την άμεση απελευθέρωση της Γιούλιας Τιμοσένκο βασιζόμενο σε μία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Βίκτορ Τσβετς, δικηγόρος του κόμματος της Τιμοσένκο, «Πατρίδα».

Επιπλέον η κόρη της Τιμοσένκο δήλωσε ότι θα πάει να συναντήσει τη μητέρα της αργότερα σήμερα στο Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, όπου κρατείται, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αναμένει την άμεση αποφυλάκισή της.

Σχετικά άρθρα