Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το γερμανικό κρατίδιο του Nord Stream 2 μπλοκάρει κονδύλια για την Ουκρανία

Το γερμανικό κρατίδιο του Nord Stream 2 μπλοκάρει κονδύλια για την Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, Die Linke, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Αγωγός Nord Stream-2, Γερμανία, Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), Μεκλεμβούργο Δυτική Πομερανία, Ουκρανία,

Η κυβέρνηση του γερμανικού κρατιδίου του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας απέρριψε πρόταση για τη συγκέντρωση 20 εκατομμυρίων ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία.

Τα περιφερειακά κόμματα της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων το συντηρητικό CDU, οι Πράσινοι και το φιλελεύθερο FDP, είχαν καταθέσει την πρόταση για την προκαταβολή κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την παροχή γρήγορης οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ωστόσο, τα κυβερνητικά κόμματα του κρατιδίου – το σοσιαλδημοκρατικό SPD και το ακροαριστερό Die Linke – καταψήφισαν την πρόταση στο κοινοβούλιο, επικαλούμενα νομικά και διοικητικά εμπόδια.

Στη βορειοανατολική περιοχή βρίσκεται το γερμανικό άκρο του επίμαχου αγωγού Nord Stream 2, η έναρξη του οποίου έχει ανασταλεί λόγω της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αντί να πάρει χρήματα από τον τακτικό προϋπολογισμό για βοήθεια προς την Ουκρανία, η κυβέρνηση θέλει να περιμένει για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει 20 εκατομμύρια ευρώ που είχε καταβάλει ο Nord Stream 2 σε δημόσιο ίδρυμα της περιοχής.

Το λεγόμενο «Ίδρυμα για το Κλίμα» έχει κατηγορηθεί ότι ουσιαστικά διευκόλυνε τη μεταφορά χρημάτων των ρωσικών λόμπι στην περιοχή.

Η απόφαση της κυβέρνησης να μην προκαταβάλει τα χρήματα αντιμετωπίστηκε με σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση.

«Κρίμα!» έγραψε στο Twitter ο γενικός γραμματέας του CDU Πολ Ζιέμιακ.

Το SPD και η Αριστερά «αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα των ρωσικών λόμπι που πήραν για ανθρωπιστικούς σκοπούς», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, τα κυβερνητικά κόμματα υποστήριξαν ότι το κράτος χρησιμοποιεί ήδη σημαντικά κονδύλια για να βοηθήσει τους πρόσφυγες και δεν επιτρέπεται νομικά να στέλνει χρήματα σε ξένες χώρες.

ΠΗΓΗ: EURACTIV

Σχετικά άρθρα