Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Σε εξέλιξη η στρατολόγηση μισθοφόρων για την Ουκρανία

Συρία: Σε εξέλιξη η στρατολόγηση μισθοφόρων για την Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μισθοφόροι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Ουκρανία, Ρωσία, Συρία,

Πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου (SOHR) ανέφεραν ότι από την Κυριακή, οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να δέχονται αιτήσεις όσων επιθυμούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία, στο αρχηγείο των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή Αλ Βιλάτ στην ανατολική επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Η πολιτοφυλακή «Al-Qatarji» εξέδωσε εγκύκλιο προς όλα τα μέλη της, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που εργάζονται στις πετρελαιοπηγές στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ, επιτρέποντάς τους να δηλώσουν τα ονόματά τους για να πολεμήσουν μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτοφυλακή «Al-Qatarji» βρίσκεται στη λίστα των διεθνών κυρώσεων και κατηγορείται ότι προμήθευσε το καθεστώς με διάφορα όπλα και σύναψε συμφωνίες μεταξύ μελών του Ισλαμικού Κράτους και δυνάμεων του καθεστώτος.

Η πολιτοφυλακή «Al-Qatarji» είχε πολεμήσει στο παρελθόν μαζί με τις δυνάμεις του καθεστώτος σε πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη Συρία.

Επίσης, φρουρεί πετρελαιοπηγές που ελέγχονται από το καθεστώς στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ.

Στις 12 Μαρτίου, πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου ανέφεραν ότι στις περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς, οι συζητήσεις για την αποστολή μαχητών ως «μισθοφόρων», για να πολεμήσουν μαζί με τους Ρώσους στον πόλεμο τους εναντίον της Ουκρανίας, είχαν γίνει κοινό θέμα συζήτησης, καθώς αυτές οι περιοχές πλήττονται από φτώχεια.

Σύμφωνα με πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου, μέλη του κυβερνώντος κόμματος «Μπάαθ» και πρώην ηγέτες φατριών της αντιπολίτευσης που είχαν συνάψει «συμφωνίες συμφιλίωσης» υπό ρωσική επίβλεψη το 2018, σε περιοχές νότια της πρωτεύουσας Δαμασκού και της Ανατολικής Γούτα, έχουν αρχίσει να προπαγανδίζουν δημόσια τη συμμετοχή στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του SOHR, μέλη του κυβερνώντος Κόμματος «Μπάαθ» στη Συρία ενημέρωσαν τους πρώην μαχητές που ήταν στις τάξεις των φατριών και άλλους που ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική θητεία στον στρατό του καθεστώτος ότι όσοι ήθελαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία πρέπει να δηλώσουν τα ονόματά τους στα κεντρικά γραφεία του κόμματος «Μπάαθ» και στους αντιπροσώπους της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στις πόλεις και περιοχές της Ανατολικής Γούτα νότια της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε μεγάλη προσέλευση νεαρών ανδρών για να στρατολογηθούν με την προσδοκία να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τις κακές συνθήκες διαβίωσης στις περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που έλαβε το Συριακό Παρατηρητήριο, εκπρόσωποι της Στρατιωτικής Διεύθυνσης Πληροφοριών λένε στους νεαρούς νεοσύλλεκτους ότι ο μισθός που θα καταβληθεί στον μαχητή σε περίπτωση που γίνει δεκτός να πολεμήσει στην Ουκρανία θα είναι περίπου 1.000 ευρώ.

Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να είναι μια απλή δήλωση και το πραγματικό ποσό των μισθών που θα λάβουν οι μισθοφόροι εάν πολεμήσουν στην Ουκρανία παραμένει άγνωστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ονόματα των μισθοφόρων θα σταλούν στη ρωσική βάση Χμεϊμίμ στη συριακή ακτή, για να εγκριθούν.

Σχετικά άρθρα