Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

SOHR: Οι Ρώσοι μοιράζουν τρόφιμα στη Συρία και στρατολογούν εθελοντές

SOHR: Οι Ρώσοι μοιράζουν τρόφιμα στη Συρία και στρατολογούν εθελοντές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Σκελεμπίγια (Σελευκόβηλος), Ανθρωπιστική Βοήθεια, Ελληνική Ομογένεια, Μισθοφόροι, Ουκρανία, Ρωμιοί της Αντιοχείας, Ρωσία, Συρία,

Ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου (SOHR) ανέφεραν ότι είδαν μια φάλαγγα ρωσικών δυνάμεων να εισέρχεται στην πόλη Μπούσρα αλ Σαμ στην ανατολική ύπαιθρο της επαρχίας Νταράα την Παρασκευή, όπου μοίρασαν βοήθεια σε ορισμένους πολίτες. Τα πακέτα περιείχαν ένα κιλό αλεύρι, ένα κιλό ρύζι και ένα κιλό ζάχαρη, καθώς και μερικά φάρμακα και χαρτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τέταρτη παρτίδα ρωσικών προμηθειών από τις αρχές Μαρτίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν μοιράσει και στο παρελθόν προμήθειες τροφίμων σε ανθρώπους σε περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς, αλλά ενίσχυσαν τις διανομές μετά την έναρξη του πολέμου τους εναντίον της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου, σε μία ανθρωπιστική επιχείρηση υπό την ονομασία «Η Ρωσία είναι μαζί σας».

Αυτή η εξέλιξη συνδυάζεται με την καταχώριση των ονομάτων όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πόλεμο μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Στις 9 Μαρτίου, ακτιβιστές του SOHR ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις μοίρασαν πακέτα τροφίμων στους κατοίκους της πόλης Αλ Ζιμπντάνι στο Ριφ Ντιμάσκ.

Ακτιβιστές του SOHR ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις στο συριακό έδαφος σε περιοχές που ελέγχονται από το καθεστώς προσπαθούν να εμφανιστούν ως «Περιστέρια της Ειρήνης», μοιράζοντας πακέτα τροφίμων στους κατοίκους.

Στις 7 Μαρτίου, οι ρωσικές δυνάμεις μοίρασαν σήμερα 500 πακέτα τροφίμων και «αναψυκτικά» σε μια μικρή ομάδα κατοίκων στο χωριό Ντουρίν στην περιοχή Κάτνα στη νοτιοδυτική ύπαιθρο της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε πακέτο τροφίμων περιείχε: «0,25 κιλά τσάι, 1 κιλό ζάχαρη, ένα μικρό μπουκαλάκι λαδιού, 1 κιλό πλιγούρι, ένα κουτάκι κόκα κόλα, ένα σημειωματάριο και ένα στυλό».

Στις 6 Μαρτίου, οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία επισκέφθηκαν Ελληνορθόδοξες εκκλησίες και χριστιανικούς χώρους στην πόλη Μαλούλα στο Ριφ Ντιμάσκ, όπου οι Ρώσοι παρέδωσαν βοήθεια στο Ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Μαρ Τακλά (Αγία Θέκλα), εκφράζοντας τη στήριξη της Ρωσίας στους Ελληνορθόδοξους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν ομάδες των Εθνικών Αμυντικών Δυνάμεων (NDF) στην ελληνορθόδοξη πόλη Σελευκόβηλο, με επικεφαλής έναν Ελληνορθόδοξο ρωμιό διοικητή που ονομάζεται «Nabel Abdullah», και άλλες ομάδες NDF στη Μαχράντα, με επικεφαλής τον Ελληνορθόδοξο διοικητή «Saimon Al-Wakeel».

Αυτές οι πολιτοφυλακές περιλαμβάνουν εκατοντάδες Ελληνορθόδοξους (ρωμιούς) πολιτοφύλακες που υπάγονται στις ρωσικές δυνάμεις και προμήθειες διανέμονται σε αυτούς συχνά.

Διαβάστε σχετικά: Συρία: Οι Ρώσοι μοιράζουν τρόφιμα στους Ελληνορθόδοξους και στις πολιτοφυλακές τους

Σχετικά άρθρα