Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεντάγωνο: Δεν έχουμε ενδείξεις ότι μεταφέρθηκαν Σύροι και Αφρικανοί μισθοφόροι στην Ουκρανία

Πεντάγωνο: Δεν έχουμε ενδείξεις ότι μεταφέρθηκαν Σύροι και Αφρικανοί μισθοφόροι στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιδιωτικός Στρατός Βάγκνερ, Μισθοφόροι, Ουκρανία, Πεντάγωνο, Ρωσία, Συρία,

Οι προσπάθειες της Ρωσίας να στρατολογήσει ξένους μισθοφόρους για να ενισχύσουν τις ρωσικές δυνάμεις που μάχονται στην Ουκρανία δεν φαίνεται να αποδίδουν ακόμη, μεταδίδει η «Φωνή της Αμερικής» (VOA).

Αναφορές για προσπάθειες της Ρωσίας να αποσύρουν έμπειρα στρατεύματα από άλλες ζώνες συγκρούσεων –ιδίως τη Συρία– κυκλοφορούν εδώ και εβδομάδες.

«Δεν έχουμε δει ενδείξεις ότι οι προσπάθειές τους για στρατολόγηση απέδωσαν καρπούς και είχαν ως αποτέλεσμα την πραγματική άφιξη ξένων μαχητών από αυτό το μέρος του κόσμου», ανέφερε ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε επισήμως την Παρασκευή την ανάπτυξη έως και 16.000 μαχητών από τη Μέση Ανατολή.

Κυκλοφόρησαν επίσης βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τις συριακές δυνάμεις να εκφράζουν την προθυμία τους να πολεμήσουν στο πλευρό του ρωσικού στρατού.

Το πρακτορείο ειδήσεων DeirEzzor24, με έδρα τη Συρία, μετέδωσε την Παρασκευή ότι οι διοικητές τουλάχιστον μιας πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από τη Ρωσία έχουν ήδη συμφωνήσει να στείλουν μαχητές στην Ουκρανία.

Το ίδιο συριακό πρακτορείο μετέδωσε ότι η «Ομάδα Βάγκνερ», μια ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση μισθοφόρων, ο ιδιοκτήτης της οποίας έχει στενούς δεσμούς με τον Πούτιν, έχει ήδη περισσότερους από 4.000 Σύρους εθελοντές.

Ωστόσο, Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό η Ρωσία βασίζεται στη βοήθεια από Σύρους μαχητές και σε ποιο βαθμό πρόκειται για προπαγανδιστικό τέχνασμα.

«Δεν ξέρουμε αν οι 16.000 είναι πραγματικά ένας στόχος ή απλώς ένα σημείο συζήτησης για αυτούς», είπε ο αξιωματούχος.

«Είναι δύσκολο να το πω, αλλά θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε».

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν επίσης μέλη πολιτοφυλακής στην Αφρική να υπόσχονται να ενωθούν με μισθοφόρους της Βάγκνερ στην Ουκρανία.

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι Αφρικανοί μισθοφόροι είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στις μάχες.

«Δεν έχω δει τίποτα στις πληροφορίες που έχουμε που να δείχνουν ότι προσπαθούν να στρατολογήσουν στην Αφρική», είπε Αμερικανός αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση της VOA.

«Δεν λέω ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί. Απλώς λέω ότι δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω».

Ουκρανοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν την έκκληση της Ρωσίας για μισθοφόρους ως ένδειξη αδυναμίας.

«Πού είναι ο ισχυρός ρωσικός στρατός αν δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα ​​χωρίς Σύρους;», δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Oleksiy Arestovych σε τηλεοπτική ενημέρωση.

Σχετικά άρθρα