Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δήμαρχος Κιέβου: Η πόλη είναι ένα «φρούριο» που υπερασπίζονται ένοπλοι πολίτες

Δήμαρχος Κιέβου: Η πόλη είναι ένα «φρούριο» που υπερασπίζονται ένοπλοι πολίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιτάλι Κλίτσκο, Κίεβο, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι η ουκρανική πρωτεύουσα έγινε «φρούριο» που υπερασπίζονται ένοπλοι πολίτες, ενώ ο μισός πληθυσμός της πόλης έχει φύγει εν μέσω της διαφαινόμενης απειλής μιας ρωσικής εισβολής.

«Ο βασικός στόχος των Ρώσων είναι να καταλάβουν το Κίεβο, να περικυκλώσουν το Κίεβο, να το πάρουν, μετά να επιτεθούν και να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

»Τα σχέδιά τους δεν πραγματοποιούνται, χάρη στα παιδιά μας στο Μπούχα, στον Βορζέλ, στον Ιρπέν και στον Γκόστομελ, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες…

»Οι άνδρες μας ματαιώνουν όλα τα σχέδια να περικυκλώσουν το Κίεβο», είπε ο Δήμαρχος σε βίντεο μήνυμά του το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, οι μισοί κάτοικοι του Κιέβου έχουν φύγει, είπε, προσθέτοντας ότι κάτω από 2 εκατομμύρια κάτοικοι ζουν τώρα στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Παρόλα αυτά, το Κίεβο έχει γίνει πλέον «φρούριο», είπε ο Κλίτσκο στο βίντεο, σύμφωνα με την εφημερίδα Ukrayinska Pravda.

Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε επίσης ότι οι αρχές στο Κίεβο συνεχίζουν να διασφαλίζουν τα προς το ζην της πόλης.

«Οι κοινοτικές υπηρεσίες λειτουργούν στην πρωτεύουσα θέρμανση, νερό, φως, ίντερνετ.

»Λειτουργούν τα περισσότερα φαρμακεία και παντοπωλεία».

«Η πόλη παρέχει μέσα μαζικής μεταφοράς.

»Όσοι θέλουν να φύγουν από το Κίεβο στέλνονται με τρένα στη Δυτική Ουκρανία», πρόσθεσε.

Ο Κλίτσκο σημείωσε περαιτέρω ότι μουσικοί και άλλοι επαγγελματίες έχουν ενταχθεί στην άμυνα, αναφέρει η Ukrayinska Pravda.

“Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο πνεύμα! Όλοι λένε, “δεν θα γίνει τίποτα, δεν θα παραδώσουμε την πόλη μας”.

»Μπορώ να επαναλάβω αυτά τα λόγια: η πόλη στέκεται, οι άνθρωποι θα σταθούν. Δεν θα τα παρατήσουν. Και ο εχθρός δεν θα περάσει».

Οι δηλώσεις του Δημάρχου ήρθαν καθώς ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μετακινηθεί περίπου 5 χιλιόμετρα πιο κοντά στο Κίεβο τις τελευταίες 24 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι τα στρατεύματα βρίσκονται τώρα μόλις 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, ανέφερε το BBC.

Σχετικά άρθρα