Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

BBC: Το ρωσικό πυροβολικό σε θέσεις βολής προς το Κίεβο – Αναδιάταξη της μεγάλης φάλαγγας

BBC: Το ρωσικό πυροβολικό σε θέσεις βολής προς το Κίεβο – Αναδιάταξη της μεγάλης φάλαγγας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίεβο, Ουκρανία, Ρωσία,

Δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν από αμερικανική εταιρεία μιας μεγάλης ρωσικής στρατιωτικής φάλαγγας κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, δείχνουν ότι «σε μεγάλο βαθμό έχει διασκορπιστεί και αναδιαταχθεί», μεταδίδει το BBC.

Η φάλαγγα εθεάθη τελευταία φορά κοντά στο αεροδρόμιο «Αντόνοφ», βορειοδυτικά του Κιέβου, και η κίνησή της θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια νέα ώθηση προς την πόλη.

Η εταιρεία που τράβηξε τις φωτογραφίες, η Maxar Technologies, είπε ότι τμήματα της φάλαγγας βρίσκονταν σε θέσεις στις γύρω πόλεις.

Άλλα τμήματα είναι βορειότερα, με το πυροβολικό να βρίσκεται πλέον σε θέσεις βολής.

Η προφανής αναδιάταξη ήρθε καθώς οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία άρχισαν να επιτίθενται σε νέους στόχους σε διάφορες περιοχές της χώρας:

Ένα αεροδρόμιο και ένα εργοστάσιο κινητήρων αεριωθουμένων στοχοποιήθηκαν στο Λούτσκ, στα βορειοδυτικά.

Εκρήξεις έπληξαν επίσης αεροδρόμια στο Ιβάνο-Φρανκίβσκ, στα νοτιοδυτικά, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους άμυνας.

Στο Ντνίπρο, ένα σημαντικό προπύργιο στην κεντρική ανατολική Ουκρανία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε αεροπορικές επιδρομές.

Η νηοπομπή αναδιατάσσεται γύρω από το Κίεβο

Οι ρωσικές δυνάμεις κινήθηκαν τρία μίλια (5 χιλιόμετρα) πιο κοντά στο Κίεβο τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε την Πέμπτη ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ.

Αυτό σήμαινε ότι τα ρωσικά στρατεύματα που προχωρούσαν από τα βορειοδυτικά ήταν τώρα μόλις εννέα μίλια από το κέντρο της πόλης, είπε στους δημοσιογράφους ο αξιωματούχος – που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούσαν επίσης να κλείσουν την πόλη από τα βορειοανατολικά, και τώρα ήταν περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά, είπε ο αξιωματούχος.

Η βόρεια πόλη Chernihiv ήταν πλέον «απομονωμένη», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Σχετικά άρθρα