Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξω από το Κίεβο: Ο επίλεκτος στρατός της 1ης Φρουράς Αρμάτων προετοιμάζει επίθεση

Έξω από το Κίεβο: Ο επίλεκτος στρατός της 1ης Φρουράς Αρμάτων προετοιμάζει επίθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίεβο, Ουκρανία, Ρωσία,

Το ρωσικό κονβόι που βρίσκεται έξω από το Κίεβο εκτιμάται ότι έχει «σπάσει» στα δύο, σύμφωνα με δυτικούς ειδικούς της άμυνας.

Αυτό καθιστά δυσκολότερη την επίθεση, αναφέρουν, καθώς η φάλαγγα, που θεωρείται ότι αποτελείται από τον επίλεκτο στρατό της 1ης Φρουράς Αρμάτων, έχει τώρα υποχωρήσει στα δάση και την ύπαιθρο γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα προετοιμάζοντας μια επίθεση.

Η συνοδεία οχημάτων, αρμάτων μάχης και πυροβολικού φαίνεται ότι έχει μήκος πάνω από 60 χιλιόμετρα.

Σε αντίστοιχο συμπέρασμα καταλήγει η ανάλυση του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις γύρω από το Κίεβο παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό ακινητοποιημένες τις τελευταίες 24 ώρες.

Όπως αναφέρουν, οι ουκρανικές δυνάμεις προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στη ρωσική μονάδα ανατολικά της πρωτεύουσας, πιθανότατα εμποδίζοντας τις προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων να περικυκλώσουν ή να επιτεθούν στην πόλη από τα ανατολικά.

Τι αναμένεται:

Οι ρωσικές δυνάμεις γύρω από το Κίεβο ενδέχεται να παύσουν ξανά για να προετοιμαστούν για νέες προσπάθειες να περικυκλώσουν το Κίεβο από ανατολικά και δυτικά ή/και να καταλάβουν το ίδιο το κέντρο της πόλης μετά τις αποτυχίες τους τις προηγούμενες 48 ώρες.

Τα ρωσικά στρατεύματα ενδέχεται να οδηγηθούν στην πόλη της Ζαπορίζια εντός των επόμενων 48-72 ωρών, πιθανότατα επιχειρώντας να την αποκλείσουν από τα ανατολικά και να θέσουν όρους για επόμενες επιχειρήσεις αφού οι ρωσικές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μαριούπολη καταλάβουν αυτήν την πόλη.
Οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να επιχειρήσουν απόβαση οπουδήποτε κατά μήκος της ακτής της Μαύρης Θάλασσας.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί σημειώνονται επιθέσεις σε περιοχές της Ουκρανίας που δεν είχαν γίνει στόχος μέχρι στιγμής.

Οι πόλεις Λουτσκ, Ιβάνο-Φρανκίφσκ και Ντνίπρο έγιναν στόχος για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Οι πόλεις Λούτσκ και Ιβάνο-Φρανκίβσκ βρίσκονται στα δυτικά και ανάμεσά τους βρίσκεται η πόλη Λβιβ στην οποία καταφεύγουν πολλοί πολίτες αναζητώντας καταφύγιο.

Σχετικά άρθρα