Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Το Σαχέλ μπορεί να μετατραπεί σε βάση τρομοκρατικών οργανώσεων

Δένδιας: Το Σαχέλ μπορεί να μετατραπεί σε βάση τρομοκρατικών οργανώσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, Μάλι, Νίκος Δένδιας, Σαχέλ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συμμετείχε χθες, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην Υπουργική Διάσκεψη του Διεθνούς Συνασπισμού για το Σαχέλ, που αποτελεί πρωτοβουλία του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Στην παρέμβασή του επεσήμανε ότι η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος η περιοχή αυτή να μετατραπεί σε βάση τρομοκρατικών οργανώσεων που απειλούν την Βόρεια Αφρική, αλλά και την Ευρώπη.

Παράλληλα, η εν λόγω περιοχή, μπορεί να αποτελέσει και πηγή ροών μετανάστευσης προς την Ευρώπη, δοκιμάζοντας περαιτέρω τις αντοχές των χωρών της πρώτης γραμμής.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, στην παρέμβαση του, αναφέρθηκε επίσης στην ίδρυση Πρεσβείας στο Ντακάρ, στα εγκαίνια της οποίας παρέστη, μαζί με την ομόλογο του της Σενεγάλης Aïssata Tall Sall πριν από λίγες εβδομάδες.

Ανέφερε επίσης ότι ο Πρέσβης στο Ντακάρ έχει οριστεί επίσης Ειδικός Απεσταλμένος της Ελλάδας για το Σαχέλ και στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει σε συτνονιστικές συναντήσεις.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην εκπαιδευτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μαλί (EUTM Mali).

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την ανάγκη για «Αφρικανικές λύσεις σε Αφρικανικά προβλήματα» και στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την υποστήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλει η Αφρικανική Ένωση.

Υπενθυμίζεται εν προκειμένω ότι την Προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης ασκεί εδώ και λίγες εβδομάδες η Σενεγάλη.

Σχετικά άρθρα