Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βρετανία θα υποστηρίξει την Πολωνία εάν στείλει MIG στην Ουκρανία

Η Βρετανία θα υποστηρίξει την Πολωνία εάν στείλει MIG στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπεν Γουάλας, Ουκρανία, Πολωνία,

Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε την Τρίτη πως η Βρετανία θα υποστηρίξει την Πολωνία, αν η τελευταία αποφασίσει να παράσχει μαχητικά αεριωθούμενα στην Ουκρανία, όμως προειδοποίησε πως μια τέτοια ενέργεια μπορεί να έχει άμεσες συνέπειες για την Πολωνία.

«Θα υποστήριζα τους Πολωνούς και οποιαδήποτε επιλογή κάνουν», δήλωσε ο Γουάλας στο Sky News προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να προσφέρει αεροσκάφη που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι Ουκρανοί.

«Θα προστατεύσουμε την Πολωνία, θα τους βοηθήσουμε με οτιδήποτε χρειάζονται», δήλωσε ο βρετανός υπουργός.

«Η Πολωνία θα καταλάβει ότι οι επιλογές που κάνουν όχι μόνο θα βοηθήσουν άμεσα την Ουκρανία, κάτι που είναι καλό, αλλά μπορεί επίσης να τους φέρουν στην απ’ ευθείας γραμμή πυρός χωρών όπως η Ρωσία ή η Λευκορωσία».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ρωσίας, ο Γουάλας υποστήριξε πως, ό,τι και να συμβεί στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι ξοφλημένος.

«Οτιδήποτε και να συμβεί… ο πρόεδρος Πούτιν είναι μια ξοφλημένη δύναμη στον κόσμο και είναι τελειωμένος, ο στρατός του είναι τελειωμένος και χρειάζεται να το αναγνωρίσει», δήλωσε ο Γουάλας στο Times Radio.

«Η διεθνής κοινότητα έχει ενωθεί εναντίον του … βρίσκεται σε μια θέση από την οποία θα προκαλέσει τεράστιες οικονομικές δυσχέρειες στο λαό του».

Σχετικά άρθρα