Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Οι Ρώσοι μοιράζουν τρόφιμα στους Ελληνορθόδοξους και στις πολιτοφυλακές τους

Συρία: Οι Ρώσοι μοιράζουν τρόφιμα στους Ελληνορθόδοξους και στις πολιτοφυλακές τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Σκελεμπίγια (Σελευκόβηλος), Ελληνική Ομογένεια, Ρωμιοί της Αντιοχείας, Ρωσία, Συρία, Χάμα (Επιφάνεια),

Οι ρωσικές δυνάμεις στη Συρία διανέμουν τρόφιμα στις Ελληνορθόδοξες περιοχές υπό τον έλεγχο του συριακού καθεστώτος, προσπαθώντας να βελτιώσουν την εικόνα τους στην κοινή γνώμη, σε μία περίοδο που η βιοτική και οικονομική δυσφορία πλήττει τον συριακό λαό, σύμφωνα με το SOHR.

Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία ρωσικών δυνάμεων επισκέφθηκε Ελληνορθόδοξες εκκλησίες και χριστιανικούς χώρους στην πόλη Μααλούλα, στο Ριφ Ντιμάσκ, όπου οι Ρώσοι παρέδωσαν βοήθεια στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι Μαρ Τάκλα (Αγία Θέκλα), εκφράζοντας τη στήριξη της Ρωσίας στους Ελληνορθόδοξους.

Το φορτίο περιλάμβανε κουβέρτες, ρούχα, ιατρικό εξοπλισμό και άλλες προμήθειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις υποστηρίζουν πολιτοφυλακές των Εθνικών Αμυντικών Δυνάμεων (NDF) στη ελληνορθόδοξη πόλη Σελευκόβηλο (Σκελεμπίγια), όπου είναι επικεφαλής ο ελληνορθόδοξος οπλαρχηγός «Nabel Alabdalla», και στη Μαχράντα, με επικεφαλής τον Ελληνορθόδοξο οπλαρχηγό «Simon Alwakil».

Οι δύο Έλληνες (Ελληνορθόδοξοι) οπλαρχηγοί Σιμόν Αλουακίλ (αριστερά) και Ναμπίλ Αλαμπντάλα.

Αυτές οι παραστρατιωτικές δυνάμεις περιλαμβάνουν εκατοντάδες Ελληνορθόδοξους σκληροτράχηλους πολιτοφύλακες που υπάγονται στις ρωσικές δυνάμεις.

Οι προμήθειες διανέμονται περιοδικά σε αυτούς τους πολιτοφύλακες.

Οι Ελληνορθόδοξοι της επαρχίας Χάμα είναι απόγονοι Ελλήνων και Ρωμαίων, οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως Ρωμηοί. Είναι Έλληνες αραβόφωνοι δηλαδή.

Σχετικά άρθρα