Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Εξετάζεται ενεργά» να στείλει η Πολωνία στην Ουκρανία MIG-29

«Εξετάζεται ενεργά» να στείλει η Πολωνία στην Ουκρανία MIG-29
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Μπλίνκεν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Πολωνία, Ρωσία, Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «εργάζονται ενεργά» για μια συμφωνία με την Πολωνία για την αποστολή πολεμικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μολδαβία.

«Δεν μπορώ να μιλήσω για χρονοδιάγραμμα, αλλά μπορώ απλώς να πω ότι το εξετάζουμε πολύ ενεργά», είπε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα η ιστοσελίδα Hellas Journal, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να συζητούν με την Πολωνία για ενδεχόμενη αγορά αμερικανικών μαχητικών F-16, εάν η Βαρσοβία αποφασίσει να μεταφέρει τα μεταχειρισμένα, σοβιετικής κατασκευής, αεροπλάνα MiG-29 στην Ουκρανία.

Τα παραπάνω είχαν δηλώσει στο POLITICO τέσσερις Αμερικανοί αξιωματούχοι, γράφουν οι δημοσιογράφοι Alexander Ward και Paul McLeary.

Οι συνεχιζόμενες συνομιλίες, καθώς ο πρόεδρος Ζελένσκι παρακάλεσε το Κογκρέσο για βοήθεια, υπογραμμίζουν τη ξέφρενη κούρσα για εύρεση όπλων για τον εξοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων καθώς συνεχίζουν να πολεμούν και να αντιμετωπίζουν τη μαζική ρωσική εισβολή.

Καθώς η Πολωνία ζύγιζε την αποστολή των πολεμικών της αεροπλάνων στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, η Βαρσοβία ρώτησε τον Λευκό Οίκο εάν η κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι θα της παρείχε αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη για να καλύψει το κενό.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι θα εξετάσει το θέμα.

Η κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν δεν αντιτάχθηκε στην πολωνική κυβέρνηση για να δώσει στο Κίεβο τα MIG-29, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να κλιμακώσουν τις εντάσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Μόσχας.

Η Πολωνία, προς το παρόν, δεν έχει δώσει τα μαχητικά της.

Οι συζητήσεις μεταξύ της Βαρσοβίας και της Ουάσιγκτον είναι ακόμη σε εξέλιξη, αν και η έγκριση για νέα μαχητικά αεροσκάφη, που θα αντικαταστήσουν τα MIG-29, μπορεί να διαρκέσει πολύ.

«Εργαζόμαστε με τους Πολωνούς για αυτό το θέμα και έχουμε διαβουλεύσεις με τους υπόλοιπους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε στο POLITICO εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Εργαζόμαστε επίσης για τις δυνατότητες που έχουμε για να μπορέσουμε να παρέχουμε αεροσκάφη στην Πολωνία εάν αποφασίσει να μεταφέρει τα παλιά αεροπλάνα της στην Ουκρανία».

Σχετικά άρθρα