Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συναντήθηκε με τον Πούτιν στη Μόσχα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συναντήθηκε με τον Πούτιν στη Μόσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, Ρωσία,

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ συναντήθηκε το Σάββατο στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, για να συζητήσουν την κρίση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Το Ισραήλ έχει προσφερθεί να μεσολαβήσει στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αν και προηγουμένως αξιωματούχοι υποβάθμιζαν τις προσδοκίες για επίτευξη κάποιας σημαντικής εξέλιξης.

Το Ισραήλ, το οποίο φιλοξενεί σημαντικό πληθυσμό Ρώσων μεταναστών, προσφέρθηκε να μεσολαβήσει στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αν και οι αξιωματούχοι στο παρελθόν είχαν υποβαθμίσει τις προσδοκίες.

Ενώ το Ισραήλ, στενός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, καταδίκασε τη ρωσική εισβολή, εξέφρασε αλληλεγγύη στο Κίεβο και έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, είπε ότι θα διατηρήσει τις επικοινωνίες με τη Μόσχα με την ελπίδα να βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης.

Το Ισραήλ έχει επίσης υπόψη τη στρατιωτική υποστήριξη της Μόσχας στον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, όπου το Ισραήλ επιτίθεται τακτικά σε στρατιωτικούς στόχους του Ιράν και της Χεζμπολάχ.

Οι επαφές με τη Μόσχα εμποδίζουν τις ρωσικές και ισραηλινές δυνάμεις να ανταλλάξουν κατά λάθος πυρά.

Ο Μπένετ, ένας θρησκευόμενος Εβραίος, πέταξε κατά παράβαση του νόμου του Σαββάτου, επειδή ο Ιουδαϊσμός το επιτρέπει όταν ο στόχος είναι η διατήρηση της ανθρώπινης ζωής, είπε ο εκπρόσωπός του.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναχώρησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Το ταξίδι προγραμματίστηκε αφού μίλησε με τον Πούτιν την Τετάρτη για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα