Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκράφιτι σε Μονή στο Κόσοβο: “Το χαλιφάτο έρχεται”

Γκράφιτι σε Μονή στο Κόσοβο: “Το χαλιφάτο έρχεται”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλβανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόσοβο, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ορθόδοξη Εκκλησία, Τζιχαντιστές,

Γκραφίτι υπέρ του Ισλαμικού Κράτους εμφανίστηκαν στην ορθόδοξη Μονή Βισόκι Ντέτσανι (Visoki Dečani) στο Κόσοβο.

«Το χαλιφάτο έρχεται», έχει γραφτεί με κόκκινο σπρέι στην αγγλική, στον εξωτερικό τοίχο της Μονής, ενώ σε άλλο κτίριο της Μονής, αναγράφονται οι λέξεις «ISIS” (Ισλαμικό Κράτος) και «UCK» (Απελευθερωτικός Στρατός του Κόσοβο).

Ο ηγούμενος της Μονής είπε «το γεγονός απεικονίζει τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει το Κόσοβο», εκφράζοντας έτσι την ανησυχία του.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι δράστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τη Μονή, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζει εδώ και μερικές μέρες η ιταλική ειρηνευτική δύναμη του NATO (KFOR) για την προστασία της Μονής.

Ο Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, Χασίμ Θάτσι (Hashim Thaçi) έγραψε σε κοινωνικό δίκτυο: «Τα γκράφιτι στον τοίχο της Μονής του Ντέτσανι αποτελούν ένα επεισόδιο που όλοι μας πρέπει να καταδικάσουμε. Είναι πράξη βανδαλισμού κατά της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC) και εναντίον όλων των πολιτών του Κοσόβου».

Αναφέρεται από ΜΜΕ της Πρίστινα ότι συνελήφθησαν τρεις νεαροί ως ύποπτοι για αυτή την πράξη.

Σχετικά άρθρα