Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανικά τεθωρακισμένα και υποβρύχια θέλει η Ουκρανία

Γερμανικά τεθωρακισμένα και υποβρύχια θέλει η Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανναλένα Μπέρμποκ, Γερμανία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ουκρανία, Ρωσία, Υποβρύχια,

Με ρηματική διακοίνωση η Ουκρανία ζητά από τη Γερμανία βαρύτερο οπλισμό εξαιτίας της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου στα εδάφη της.

Για βαρύτερες κυρώσεις κάνει λόγο η ΥΠ.ΕΞ. Μπέρμποκ.

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται με αγριότητα, με την επίθεση και στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια να εντείνει τους φόβους για πρωτοφανή κλιμάκωση, τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Ουκρανίας με ρηματική διακοίνωση προς τη Γερμανία ζητούν την αποστολή περαιτέρω, βαρύτερου αυτή τη φορά, οπλισμού στη χώρα.

Συγκεκριμένα ζητούν την αποστολή, μεταξύ άλλων, τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης αλλά και υποβρυχίων για να αντιμετωπίσουν τη ρωσική εισβολή, ενώ κάνουν συγχρόνως λόγο για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου επί ουκρανικού εδάφους από τις ρωσικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ λίγο πριν την αναχώρησή της για τις Βρυξέλλες, όπου αναμένονται διαδοχικές συνομιλίες με τους υπ. Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ, του G7 και της ΕΕ, διεμήνυσε ότι «εάν ο πόλεμος συνεχιστεί, η Ρωσία θα πρέπει να υπολογίζει σε περαιτέρω απομόνωση» τονίζοντας ότι «ο ουκρανικός λαός δεν θα αφεθεί στη μοίρα του».

H Aν. Μπέρμποκ τόνισε επίσης ότι ενδέχεται να επιβληθεί επιπλέον πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία, στοχεύοντας αυτή τη φορά, όπως είπε, το «κέντρο εξουσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν».

Σχετικά άρθρα