Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία

Η Τουρκία δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιμπραήμ Καλίν, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ουκρανία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία,

Η Τουρκία δεν θα λάβει μέρος στο πλέγμα των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος είπε πως η Τουρκία δεν σκοπεύει επί του παρόντος να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και πρόσθεσε πως είναι σημαντικό για τη χώρα να διατηρεί ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει επιχειρήσει να διατηρήσει καλές διπλωματικές σχέσεις και με τις δύο πλευρές του πολέμου, με τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε το κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου, αρκετές ημέρες μετά το σχετικό ουκρανικό αίτημα, φαίνεται πως τώρα παίρνει θέση, καθώς με την αποχή από το πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας κρατά αποστάσεις από ΕΕ και ΝΑΤΟ, παρόλο που είναι μέλος της Συμμαχίας.

Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει τη χώρα του όπως και την Ουκρανία, χωρίς να περιμένει «να πληγεί από έναν πόλεμο».

«Δείξτε στην Τουρκία την ίδια ευαισθησία που δείχνετε και στην Ουκρανία», είπε ο πρόεδρος Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα μαζί με την πρόεδρο του Κοσόβου, Βιόσα Οσμάνι.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ουκρανία και το αίτημα του Κιέβου να ενταχθεί στην ΕΕ, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε:

«Χειροκροτούν τον Ζελένσκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πολύ ωραία.

»Χρειαζόταν λοιπόν μια καταστροφή για να γίνει αυτό… Αλλά η Τουρκία δεν θα περιμένει μια καταστροφή».

Σχετικά άρθρα