Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βουλή της Λιβύης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Φατί Μπασάγκα

Η Βουλή της Λιβύης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Φατί Μπασάγκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίλα Σάλεχ, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, Λιβύη, Φατί Μπασάγκα,

Το Κοινοβούλιο της Λιβύης έδωσε την Τρίτη ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Φατί Μπασάγκα, παραβλέποντας την ήδη υπάρχουσα κυβέρνηση του Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά που εδρεύει στην Τρίπολη και αρνείται να παραδώσει την εξουσία.

Στην ψηφοφορία, που εκτιμάται ότι θα επιτείνει τις εντάσεις μεταξύ των δύο αντίπαλων πλευρών, το Κοινοβούλιο ενέκρινε την κυβέρνηση του Μπασάγκα με ψήφους 92 σε σύνολο 101 παρόντων βουλευτών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του στη λήξη της συνεδρίασης.

Η συνεδρίαση, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για χθες Δευτέρα, ξεκίνησε με την ανάγνωση των ονομάτων των μελών της κυβέρνησης (29 υπουργοί, τρεις αντιπρόεδροι της κυβέρνησης και 6 υφυπουργοί).

Στο υπουργικό συμβούλιο μετέχουν μόνο δύο γυναίκες.

Ο κάθε βουλευτής ακούγοντας το όνομά του θα έπρεπε να απαντήσει ότι «εμπιστεύεται» ή «δεν εμπιστεύεται», όμως ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ακίλα Σάλεχ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης προτού να ολοκληρωθεί η ανάγνωση όλων των ονομάτων.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου Αμπντάλα Μπλίχεκ είπε ότι η κυβέρνηση έλαβε την έγκριση του Σώματος, με 92 θετικές ψήφους.

Στις 10 Φεβρουαρίου το Κοινοβούλιο είχε αναθέσει στον Μπασάγκα να σχηματίσει κυβέρνηση, αντικαθιστώντας τον Ντμπεϊμπά.

Όμως ο τελευταίος επιμένει ότι δεν θα παραχωρήσει την εξουσία παρά μόνο σε εκλεγμένη κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα