Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κίνα: «Κροκοδείλια δάκρυα» για τα δεινά των άμαχων στην Ουκρανία

Κίνα: «Κροκοδείλια δάκρυα» για τα δεινά των άμαχων στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γουάνγκ Γι, Κίνα, Ουκρανία, Ρωσία,

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα στον οποίο εξέφρασε τη «βαθιά λύπη» της Κίνας για τη ρωσοουκρανική σύγκρουση, σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ.

Ενώ το Πεκίνο αρνήθηκε να καταδικάσει τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία, ο Ουάνγκ Γι δήλωσε πως η Κίνα «λυπάται βαθιά για τη σύγκρουση που ξέσπασε ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία και αποδίδει μέγιστη προσοχή στα δεινά που υφίστανται οι άμαχοι», μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Σύμφωνα με το CCTV, στη διάρκεια αυτής της συνομιλίας που πραγματοποιήθηκε με αίτημα της Ουκρανίας, ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας κάλεσε επίσης τις δύο χώρες να «βρουν έναν τρόπο να επιλύσουν το πρόβλημα μέσω της διαπραγμάτευσης».

Η Κίνα «υποστηρίζει όλες τις εποικοδομητικές διεθνείς προσπάθειες που οδηγούν σε μια πολιτική επίλυση», είπε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από την πλευρά του, ο Κουλέμπα δήλωσε πως η Ουκρανία «αναμένει με ανυπομονησία η Κίνα να ξεκινήσει διαμεσολαβήσεις προκειμένου να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός», ανέφερε ακόμη το CCTV.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι θα βοηθήσει τους πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό.

Σχετικά άρθρα